Etiketter

torsdag 17 november 2011

Ett perfekt utflyktsmål!

Ni som ännu inte har varit vid Hjorthagen vid Gripsholms slott, åk dit! Underbar plats med mycket ekar och andra härliga gamla träd på Kungens mark som är en helt fantastisk plats att bara strosa i, promenera runt i, ha pick-nic, leka i, bada vid på sommaren, se på vacker natur och vackra vyer, promenera fritt tillsammans med Dovhjortarna som är inne på denna enormt stora inhängnad (50 hektar tydligen). Jag har ju ett av mina kontor i den vita konferensanläggningen bredvid Hjorthagen och jag har många gånger tagit en lunchpromenad där. Ta med familjen och åk dit, eller åk dit själv och bara njut en stund!

Lite historia om Hjorthagen:

"Hjorthagen anlades på 1860-talet av Karl XV på mark som tillhörde Gripsholms Kungsladugård. Den var en kombinerad promenadpark och djurgård som fick karaktären av en så kallad engelsk park
med stigar från Gustaf III:s tid. Stigarna slingrar sig till fantasieggande platser som Arkadien,
Calles grotta och Utsighten.

Gripsholms slott med anor från 1300-talet ligger strategiskt vid en vik i Mälaren och platsen har  lockat till sig människor även i förhistorisk tid. I Hjorthagen finns spår av både fornborg och gravfält från järnåldern"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar