Etiketter

torsdag 9 februari 2012

Utbildningsdag!

Tänk att det fortfarande är roligt att hela tiden lära sig nya saker! Speciellt roligt är det riktiga inspiratörer till utbildare!
Idag var jag på en av våra öppna utbildningar tillsammans med kollegor och externa kursdeltagare i vår utbildningslokal i Välling by hela dagen. Kursen som jag gick heter Softskills 360-Feedback och är ett analysverktyg för ledarutveckling!

Softskills 360-Feedback innebär att genom att få återkoppling från människor i olika positioner runt en ledare/chef och som är värdefull information till fortsatt ledarutveckling. Softskills 360 används bla till att: Öka självinsikten, Tydliggöra förväntningar och Identifiera utvecklingsområden.
Idag vart jag Certifierad för att använda detta själv på chefer/ledare i olika organisationer.


Softskills 360-feedback bygger till stor del på Stephen Covey´s ”7 Goda vanor” som beskriver vad framgångsrika ledare gör. Genom denna teoretiska anknytning finns utmärkta förutsättningar för att ta nästa steg efter genomförd 360: Att lära och utvecklas med hjälp av resultatet!

Softskills är vårat (UTeBILDARNAs) egna webbaserade analysverktyg och förutom 360 så vi använder detta verktyg för att ta fram:
Personprofiler - som beskriver hur människor beter sig i fem olika dimensioner
Gruppanalys - som lyfter fram gruppens styrkor och utvecklingsområden i relation till en mogen grupp. Med utgångspunkt från analysen blir en utvecklingsinsats fokuserad på det gruppen behöver bäst
Befattningsprofil - för att öka träffsäkerheten i rekrytering, genomföra jobbmatchning, vad söker du för personlighet till en position?, vad kan du utveckla i din arbetsroll?

(Till er som jag gjort Personprofil-analys på (främst dig TS som fått vänta länge) så skall jag "boka" en tid för återkoppling och gå in lite djupare i analysen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar