Etiketter

söndag 27 maj 2012

En helg ute i Naturen!

Med ett fantastiskt väder med sommarvärme de senaste dagarna så har det varit helt underbart att få kunna vara utomhus större delen av dagarna, och framförallt under helgen!


I fredags kväll så var vi och en granne nere på stranden och åt middag (inget smakar så ljuvligt när köttet är grillat över öppen eld). Medans T grillade så tog jag och F en kort tur med vår kanot. Mest för att prova om F fortfarande tycker det är roligt, och det gör hon. Vi skall nog ta en kanottur en eftermiddag i veckan om vädret håller i sig, över till Jägarskogens naturreservat och ta lite matsäck med oss. Kanske kan hon få med sig en kompis också som vill hänga med på "äventyr". Det tar ungefär en kvart för oss rakt över Naturreservatet om det inte blåser eller så. Så det kan vara en lagom utflykt.


Vi har med åren inte varit så värst flitiga med att ge oss ut med kanoten, trots att den legat nere vid stranden året om i flera år. Det har blivit några enstaka turer bara. Igår tog jag upp kanoten till vår tomt och tvättade ren den för i år har jag verkligen tänkt att använda den flitigare! Speciellt nu när F tycker det är roligt och hon orkar att paddla själv.

Igår morse gick jag och F upp runt sextiden och packade en ryggsäck med frukost och tog vår fågelbok (med ljud), kikare och kamera och gick ner till stranden och klättrade upp på berget som har en fin utsikt (vårt mysiga favoritställe). Precis nedanför berget så finns det några stora ekar bla, där finns det alltid väldigt mycket fåglar som sitter och kvittrar. Vi lekte fågelskådare tillsammans med en av våra grannar. Det var svårt att se fåglarna men vi kunde höra deras alla olika läten och glada kvitter och vi bläddrade i fågelboken och jämförde de olika fåglarnas läten. Riktigt skoj var det och vi satt där på berget ca 1,5 timme och klarade oss från regnet.



Vi älskar verkligen att bo som vi gör, nära naturen, skogen och sjön! Finns det något bättre sätt att syresätta hjärnan på än att få vara ute i friska luften? Nä, knappast! Efter en fantastisk helg utomhus så känner jag mig väldigt inspirerad att ta tag i kommande veckas projekt och idéer! Dags att gå och lägga sig så att det snart blir måndag igen och man får komma igång!
Ha en underbar vecka allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar