Etiketter

tisdag 6 september 2011

RECEPT Jätteenkel Äppeldricka!

Ny-pallade äpplen!
Jag kan i dessa förkylningstider varmt rekommendera denna C-vitaminrika ÄPPELDRICKA som är superenkel att göra. Äpplena behöver inte vara de finaste och de kan ha både fläckar och ”blåmärken” på sig, precis som på bilden, drickan blir lika god ändå. Du behöver inte skala, kärna ur eller liknande utan bara skära äpplena i bitar.

Börja med att hälla 6 liter kallt vatten från kranen i en stol bunke/kittel alternativt dela upp i två byttor med 3 liter i varje. Men vi utgår från en kittel med 6 liter i.
Skär 6 liter äpplen i bitar, inte för smått så det blir ”mosigt”, utan lite större bitar. Lägg i de 6 liter äpplena i kitteln med vattnet. Tillsätt 1 msk citronsyra och 1 tsk natriumbensonat. Blandas och ställs kallt i tre dygn.

Efter de tre dygnen silas blandningen, bort med äpplena.
Tillsätt 5 dl socker i äppelvätskan, rör om tills det lösts upp. Häll upp i rengjorda flaskor och drycken är färdig att dricka som den är! Superenkelt och perfekt måltidsdryck.

OBS! Den skall drickas outspädd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar