Etiketter

onsdag 23 januari 2013

Träning vid denna kalla årstid?

Vissa kvällar, sedan ett par veckor tillbaka så har jag tagit mig tid en liten snabbis för hemmaträning med lite övningar som knäböj med skivstång, hantelträning för bla gäddhängen, ben och mag/ryggövningar med gymbollen osv.

Inte speciellt långa pass utan lite framför teven, när F skall fixa lite i sitt rum och hon vill att jag skall vara nära osv så har jag passat på. Och med den lilla och korta träningen så har jag tom fått träningsvärk.... vilket betyder att jag är rätt otränad.... Och det vet jag visserligen... Och små små träningstillfällen är bättre än ingen träning alls. Och snart är jag igång igen.

Jag tror att det är första vintern sen tonåren som jag känner mig ovanligt bra i kroppen vid kraftig kyla osv. Men jag känner mig lat... och samtidigt som jag känner mig lat och onyttig så känner jag mig ändå pigg och nöjd för att vara jag vid denna årstid... Normalt sett, under många år räknat bakåt, så har jag haft så himla ont men mår denna vinter så mycket bättre i kroppen. Kyla är bland det värsta som finns för min fibromyalgi och visst är jag skittrött som de flesta andra i vintermörkret, men jag är ovanligt pigg för att var mig. Jag är rörlig och klagar inte mycket över vardagsbestyren som normalt vid denna tid annars är ett handikapp.... Själen mår visserligen bättre efter förra årets långa pärs men det känns ändå så mycket bättre även i kroppen än på många års vinterhalvår.

I februari så skall jag försöka mig på träning på gym då jag av en väldigt fin vän fick en prova-på-tränings-månad på S M A R T! Det ser jag fram emot att kunna ta mig igenom! Nu är jag på g!

1 kommentar:

  1. Härligt att höra! Låter underbart att du mår så bra. Med mig är det tvärtom denna vinter och det känns surt!
    kram o ha en trevlig fredag
    Therese

    SvaraRadera