Etiketter

måndag 19 november 2012

Hälsa, kost och träning...

....och så var jag där igen då... Att det skall vara så förbaskat svårt att hålla sina rutiner....
Alla vet, jag också, att kroppen mår allra bäst av träning, rätt kost och att ha en sund och hälsosam livsstil. Jag vet det mer än väl. Jag vet att jag mår bäst när jag tränar, och i synnerhet då jag har min ledvärk. Jag vet att jag ledvärken dessutom minskar och lindras radikalt med rätt kost och för mig har det varit att ta bort de snabba kolhydraterna och det allra mesta av sockret. Jag vet jag vet jag vet..... Men hur är jag funtad då jag sista månaderna har prioriterat bort den kontinuitet vad gäller träning då då? Kosten sköter jag bra, inte tipptopp men mycket väl godkänt iallafall!
Jag som är van att ständigt och jämt ha tusen saker omkring mig men ändå oftast sett till att jag hinner med lite träning.... Men vad har hänt med mig och min inställning de senaste månaderna? Fattar inte att det är så lätt att falla tillbaka in i latmansperioden igen... Är det brist på inspiration och motivation? Dags att sätta in nya mål och skriva ner målbilden på papper igen? Och delmålen...? Skaffa en hund så jag verkligen måste ta mig ut? .... Hm...

När jag sitter här och skriver.... och läser igenom det jag just skrivit så inser jag ju snabbt att det är väl för f-n bara att ta tag i den självvalda "surdegen" och ge sig ut på en längre lunchpromenad!! Vad finns det för hinder för det måntro som annars gör att jag inte skall ta mig ut.... Vädret? Nä, blå himmel och sol... Kylan? Nä, du har hur bra kläder som helst för denna kyla. Har inte tid? Jo, lunch måste du ta Helen och då kan du lika gärna ta en promenad i samband med den.. Lite ont i halsen? Frisk luft gör inte det hela värre med rätt kläder.... Så dags att äta lite, sen en lunchpromenad! Sen hem och lägga upp ett träningsschema för hemmaträning. Du har ju faktiskt Wii-spel Helen och kan lägga upp en träning/lekstund/tävlingsstund med någon av de övriga i familjen! Så... vad finns det för hinder?? INGET! Och därmed basta!

Om någon vill inspirera mig/peppa mig/utmana mig/göra mig sällskap i min träning/promenerande så går det alldeles utmärkt!

 

2 kommentarer:

  1. Åh vad jag känner igen mig! Men för mig har även kosten spårat ur...
    Och jag är på! Hänger med på vägen...jag vill, behöver och kan! Behöver dock smyga igång lite pga krämporna ... Kram Therese

    SvaraRadera
  2. Härligt Therese! Då peppar vi varandra! Och vi kan skynda långsamt! Kram Helen

    SvaraRadera