Etiketter

fredag 26 augusti 2011

Recept till tex kräftorna

SÄVARGÅRDSMÖR (jag själv kallar det för Västerbottensmör)

Ställ fram ett 500 grams smörpaket (skall ej vara margarin utan riktigt smör för bästa smaken) och låt stå i rumstemperatur en stund så det blir lättare att vispa.
Vispa upp smör till en pösig konsistens. Rör i rikligt minst 1/3 (jag tar 2/3 för starkare smak) med finriven Västerbottenost. Serveras som pålägg till hembakat sprödgräddat tunndbröd utan kryddor. Endast smaksatt med salt. Kungligt gott!!

Jag brukar göra detta smör någon eller ett par dagar innan jag skall använda det. Passar utmärkt med hårt tunnbröd till tex kräftskivan eller till andra skaldjur. Fungerar också utmärkt till midsommar till sill, potatis och nubbe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar