Etiketter

onsdag 29 maj 2013

Planerad arbetsdag, oplanerad kväll!

Kom till kontoret i vanlig tid imorse, jobbade med lite administrativa grejer innan jag åkte ut på mina förbokade kundbesök i Södertälje och i Hölö. Efter några riktigt bra möten så kom jag sent på eftermiddagen tillbaka till kontoret, skrev lite besöksrapporter och sen planerade jag hemgång. Väl hemma var det alldeles tomt på parkeringen.... Hm undrar vart de tagit vägen? Ringde sambon som berättade att de var på spontanshopping. Jag kommer! sa jag och gasade in till stan. Det vart lite skoshoppande till dottern och jag kikade också på några till mig. Det ryckte helt plötsligt i shoppingtarmen på mig och jag ville kika vidare. Men då vi behövde handla mat till resten av veckan och hela helgen så vart det inte så. Efter matinköp på Coop så vart det till att åka hem och laga en sen middag under tiden F läste läxan. Jäklar vad tiden gick fort! Jag ville ju hinna ut och promenera också, men när vi hade svalt sista matbiten vid åttatiden så knackade det på dörren. T hade lovat utlåning av vårt släp och de kom för att hämta den, och de dröjde sig kvar en stund. Efter det gjorde jag iordning alla fotbollsgrejer till morgondagens träning, plockade med en massa annat, F kom i säng sent och nu satte jag äntligen ner rumpan. Nu är klockan snart halvtio och jag kan gå ut och gå. Men det känns inte så lockande längre, och jag som kände mig så laddad hela dagen! Suck, imorgon efter fotbollen kanske? Hoppas motivationen finns då istället. Ska iallafall försöka peppa mig själv och inte spontant inboka nåt annat. Men det är klart, ösregnar det som de gjort de senaste gångerna på fotbollen så kanske jag skiter i det iallafall, bli ännu mer dyngsur efter en till en och halvtimme på fotbollsplanen kanske inte är så klokt. Så håll tummarna för bra väder imorgon kväll!

Det vart med andra ord en bra dag på jobbet och en ganska bra kväll men som dock inte vart som planerat! 

tisdag 28 maj 2013

Oj vad länge sedan!

Jösses vad tiden springer iväg! Märker att det var vääääldigt länge sedan jag skrev något här, och jag som tyckte att det bara var för någon vecka sen!

Vad har hänt sen sist jag skrev något? Hm, jo jag fick ju det där jobbet som jag så innerligt ville ha! Och jag stormtrivs! Och det går bra! Lätt att boka besök, kunderna är otroligt glada för att få besök utav oss/mig, de flesta kunderna ser till att jag får med mig offerter hem till kontoret att jobba med och beställningarna på de hållande och skärande verktygen ökar, vilket är väldigt kul, fast jag själv känner att jag inte direkt kan någonting.... Jag funkar ju så att jag vill ju kunna lära mig allt på en gång för att känna mig trygg och säker när jag är ute själv hos kunderna. Men att lära sig ALLT tar flera år har jag fått förklarat för mig. Och jag börjar inse det. Men jag vill ju kunna mycket mer...NU.
Jag är inne på min sjätte vecka på nya jobbet och det går bra! Kollegorna och ledningen är nöjda med min prestation och ger mig credit och support hela tiden, vilket känns mycket motiverande och kul!
Inspirationen finns där, även om jag är totalt slut om kvällarna utav alla nya intryck varje dag, men det är superroligt just nu! Flera som jag berättar för om mitt nya arbete som säljare och om vad jag säljer, har jag fått höra "vad modig du är!", vilket jag inte själv tycker, men det är kul att få höra det från så många håll! :-) Det är väl så, vågar man inget så vinner man inget här i livet! Man måste ju ibland våga ta steget ut i det okända! Antingen går det bra eller käpprätt och h-e, men det får man ju aldrig veta om man inte testar!?

Vad har mer hänt förutom nya jobbet? Ja, vi börjar bli klara med nya huset, sånär som på skjutdörrarna till sovrummet. Badrummet och tvättstugan är färdiga. Vi bubblar i massagebadet varje lördag sedan vi installerade det, Lyxigt för oss är bara förnamnet, då vi aldrig någonsin haft ett vanligt badkar ens.
Gamla huset är rivet och det som gått att skicka iväg till tippen är också ivägkört dit och slängt. Lite rensning kvar och lite saker såsom tegelstenar och dylikt får ligga i högar på stora tomten tills det är dags för nästa sväng för urgrävning mm, det får fungera som utfyllningsmassor.

Den ideella biten för mig som lagledare i dotterns fotbollslag då? Ja, den har varit lite krävande med både tid och roddande hit och dit. Men kul samtidigt då man ändå gör detta för lagets skull. Jättekul också att se hur tjejerna har utvecklats som fotbollsspelare och vi får mer och mer sammanhållning både med fotbollstjejerna och med föräldrar. Jag vet inte om jag kommer att vara lagledare för laget i all evighet, men än så länge funkar det väl, trots att jag egentligen inte känner att jag har tiden. Men det är väl bara att köra på så gott det går ett tag.

Träningen då, hur har det gått med den? Ja, sådär. Jag bestämde mig ju för ett mål som ni vet. Jag skall försöka hålla målet även om jag nu de sista veckorna inte högprioriterat träning och jag kommer att få jobba mycket hårdare ju närmare datumet för målet jag kommer. Promenaderna blir det inte mycket utav tyvärr då jag är väldigt stillasittande både på kontoret på jobbet och när jag reser i bil. Stressigt ibland och på kvällarna har jag antingen varit slut och helt enkelt inte orkat eller så har jag haft aktiviteter som dotterns träning och annat.

Summa summarum, jag är en trött och sliten tjej med nytt jobb, men är mycket gladare och känner mig mer väl till mods med flera saker i tillvaron och jag kan dessutom sova bättre om nätterna. Kroppen behöver dock röras på mera vilket jag måste göra något åt, då blir jag också piggare och mindre stel. Det som jag dock har dåligt samvete över, är att jag inte prioriterat att umgås någonting med mina kära vänner. Det räcker ju kanske att ta sig tid för en liten stund bara? Skall försöka bättra mig, jag lovar!

Kram