Etiketter

tisdag 30 oktober 2012

Hjorthagen!

Igår var det studiedag för dottern och då passade hon och jag på att trotsa regn och blåst och tog oss en promenad först hemma och sen åkte vi till Hjorthagen i Mariefred med kamera och liten matsäck och promenerade bland ekar och höstlöv. Men där blåste det storm och regnade nästan i sidled så det slutade med att vi åt matsäcken i bilen istället. Men vi fick iallafall se lite hjortar på lite nära håll vilket är lika häftigt varje gång man lyckas komma nära dem.

Det finns verkligen häftiga gamla träd i Hjorthagen och jag blir lika fascinerad av dessa varje gång som jag går där!

Trots ruskväder så fick vi en kort men mysig stund denna höstdag i underbar naturmiljö!

måndag 15 oktober 2012

Inredning från Zelected by Houze!



Åh, vad mycket fina inredningsdetaljer det finns! Jag som älskar inredning! Ovanstående bilder kommer från företaget Zeleceted by Houze och de säljer saker enbart via Homepartyn! Och med risk för att bara säga AA igen (:-) så har jag en del planer med dessa inredningdetaljer från deras kollektion! Men så mycket kan jag väl säga att jag har ett helt nytt hem att inreda och mycket av min inspiration just nu kommer från just ZBH. Vem vet, kanske jag skall beställa hem varor därifrån via ett Homeparty, kanske blir just du bjuden hem till mig på ett sådant party eller skall jag rent av börja sälja dessa saker själv.... mmm, det kan du få fundera på en stund! Snart berättar jag även B!

tisdag 9 oktober 2012

Ljus!


I vår familj så har vi alltid alltid alltid haft väldigt mycket värmeljus igång nästan varje kväll. Speciellt i mörkare tider på året och vintertid, dels för att det värmer men det är stoor mysfaktor för oss. Höst och vinter går det säkert åt 20-25 ljus varje kväll. Jag vet inte hur många värmeljushållare, ljuslyktor, ljusstakar av alla dess former som vi har. Väldigt många kan jag säga!
Jag har alltid älskat tända ljus och när jag träffade sambon så visade det sig att han också gjorde det. Jag trodde nästan att han var elallergiker i början när han alltid släckte precis hela huset och tände upp en hel drös med ljust varje kväll... haha! men så var det ju inte.
Vi myser varje kväll med allt vad ljus heter, och vi njuter i fylla drag! Mysigt, värmande och vackert!

Nu kan det vara nog!

Nu är jag less. Riktigt less. På mycket! Nu har jag bestämt mig för att ta tag i vissa situationer ordentligt och förändra min tillvaro. Dags att göra något rationellt! Efter en lång rad av motgångar detta år så har jag bestämt för göra vissa drastiska åtgärder med saker som jag länge gått och dragit på och vägt fördelar och nackdelar med vad som är bäst! Nu får det vara nog! Jag kämpar inte emot längre utan jag gör nu vad som krävs för en bättre tillvaro. Jag får i värsta fall börja om från början och kämpa mig upp, för så här kan jag inte ha det. Uppryckning Helen!

Men det är skönt att ha bestämt sig! Riktigt skönt! Nu kör jag igenom min "Att-göra-något-radikalt--göra-lista" grundligt och bockar av de gamla invanda "surdegarna" samt skriver en ny "Att-göra-lista" med nya företeelser istället! För det måste jag, kan inte bara ha en jobbig lista utan måste ju peppas också av den nya listan! Såklart! (Ni skulle bara se båda listorna.... :-)

Detta kanske låter väldigt allvarligt och tufft, men det är ingen fara, för när jag väl bestämmer mig att genomföra något så brukar det oftast, inte alltid men oftast, gå rätt lindrigt och skonsamt framåt!

Kram på er!

 

torsdag 4 oktober 2012

Saker för flera hem!

Som bekant så håller vi ständigt och jämt på med vårt nya hem, och det är de senaste veckorna som vi har börjat rota fram saker ur kartonger som under flera år stått uppe på vinden, i containern, intryckt i någon garderob, i Dalarna eller i gäststugans förråd. Och det finns saker som vi köpt, fått i present eller sparat undan sedan gammalt som vi totalt har glömt bort att vi hade. Igår hittade T en blå IKEA shopping-påse i containern med en massa nya saker i. Det var bla nya fina brickor, servetter, ljusstakar, pepparkvarn och lite annat och vi funderade på vad vi fått detta ifrån?? Tror det är julklappar som vi fått men vi är osäkra. Vissa saker känner vi knappt igen, men säkerligen har vi när vi fått sakerna sagt att "dessa lägger vi undan tills nya huset är klart". Jag vet inte hur mycket saker som vi faktiskt har, men det är saker som räcker till fler än ett hem iallafall. Man kan ju undra hur mycket som fått plats i vårt lilla gamla hus och i de andra förråden med alla dessa prylar? Otroligt egentligen.... Men vissa saker som vi glömt bort känns riktigt kul att få plocka fram då det är nytt och fräscht och det känns som att vi fått det i present igen! Rena julafton nästan!


När T flyttade med sina pojkar från en 220 kvm stor villa till denna lilla stuga på 55 kvm och jag från min rymliga 2-rummare i Mariekäll på 58 kvm in i samma lilla stuga så insåg vi att vi självklart var tvungna att slänga, ge bort, magasinera eller elda upp en massa saker för att vi fyra personer skulle få plats överhuvudtaget. T körde väl minst 12-14 vändor till tippen med sin skåpbil och släp och slängde massor och jag fyllde nästan en hel container inne på min gård i Mariekäll samt körde några vändor på tippen också. Sen har vi givetvis samlat på oss igen, bytt ut osv genom dessa dryga åtta år som vi bott här. Men det är iallafall helt otroligt vad saker som vi har...... Kanske helt enkelt skulle ha loppis här på gården? Om nu någon skulle vilja köpa gammalt (för oss iallafall) skit. Vem vet, det kanske finns något fynd här för någon annan.... :-). Tål att tänkas på!

måndag 1 oktober 2012

Ålderns betydelse!

1a oktober redan.... Jösses vad tiden går! Och några dagar är jag ett år äldre, men jag känner mig inte speciellt gammal. Inte inombords iallafall, där finns mitt barnsliga, spralliga och knäppa jag kvar. Jag kommer nog att fortsätta att vara sån... Dock ser jag ju i spegeln att senaste årets händelser i livet har tagit hårt och slitit ordentligt på både kropp, hud och ansikte. Kroppen känns både äldre och slöare, huden har tappat sin spänst och rynkorna har definitivt blivit många... Tur att man iallafall bor ute i naturen så att den friska luften ändå får göra sitt för kropp och skäl, det gör ju mig väldigt gott!

Men att åldras har för mig aldrig varit ett problem. Jag har aldrig kännt att jag måste spruta in Botox, lyfta mig, skaffa större bröst, har aldrig frekvent sprungit på skönhetssalonger för att försöka gör mig vacker. Jag har väl lyxat till mig och varit iväg nån gång på ett par sådana salonger, och förlängt naglar och haft mig. Men det känns bara onödigt då jag iallafall får skit under naglarna när man bor och lever som vi gör. Tacka vet jag jord under naglarna, målarfärg ända upp till öronen och arbetskläder och tofs i håret på fritiden, iallafall hemma. Dock inte när jag sticker iväg på kundbesök, då klär jag upp mig och gör mig representabel och fin!

Men det här med åldern har aldrig varit viktig för mig. När jag var yngre umgicks jag mycket med de som var äldre och nu kan jag mycket väl umgås med folk som är många år yngre eller betydligt äldre. Så länge man har något gemensamt och trivs ihop så är det väl knappast viktigt vilken årgång som man är född....
Hade jag levt med en man som var 10 år yngre eller äldre än mig så skulle väl inte det göra något så länge han har levt och skaffat sig livserfarenhet som kanske motsvarar min egen och att vi har samma värderingar och ungefär samma intressen. Nu har jag ju en man som är ett år äldre än mig och vi är väl i mångt och mycket väldigt lika med både livserfarenheter och intressen. Iallafall en del intressen :-) Han gillar sport mer än mig och jag gillar heminredning och "sociala medier" mer än han.
För mig är åldern egentligen bara en siffra. Så länge som man får bibehålla sin hälsa och få vara frisk och få chansen att leva så som man själv vill och få uppleva saker genom hela livet, både på gott och ont, så känner iallafall jag att det är då som jag är mest lyckligt lottad! Jag lever gärna 35-40 år till så länge som jag får hålla mig frisk och är klar i knoppen och se barnen växa upp och få familj. Det finns så mycket kvar att lära sig av livet och jag har förhoppningsvis många friska år kvar att leva så varför ska man egentligen beklaga sig så mycket över saker och ting? Ibland gör jag det, men jag kommer ibland också på mig själv och försöker då påminna mig om att det finns såå många möjligheter med såå små medel som kan förgylla de små stunderna i ens tillvaro, om så bara för en liten stund! Och de stunderna är värda så otroligt mycket för kropp och skäl! Jag struntar i min och andras ålder och jag känner med mina strax 44 år att jag är i den bästa tiden i livet! Mitt i livet! Jag tänker fortsätta att åldras med behag! Och jag rekommenderar alla andra att göra det också! Leva, njuta, se möjligheterna så tror jag att man mår som bäst!