Etiketter

fredag 29 juni 2012

Boktips!

Vill du ha mindre stress på jobbet? Då ska du läsa boken Stressfri på jobbet. Boken ger dig hela 218 konkreta idéer om hur du slipper jobbstressen och får mer harmoni i jobbet. Du kommer genast kunna börja använda tipsen i din verksamhet. För varje punkt kommer du känna mer harmoni.
Hoppas den passar dig!

torsdag 28 juni 2012

Beslut!

Att ta beslut kan ibland vara svårt! Just nu står jag och väger mellan de två vågskålarna och försöker tänka logiskt. Hmm, svårt. Jag är ju själv född i vågens tecken är har varit känd för att verka velig, eller snarare väga för och nackdelar hela tiden. I mitt arbete är jag däremot känd för att vara rätt så direkt och ta snabba beslut.
Men privat så måste man också ta hänsyn till andra, dvs familjen och ibland övriga omgivningen, och då blir det ibland svårare att välja.

Mitt sätt att komma fram till det defintiva beslutet är:
1. Vad säger magkänslan?
2. Tänk logiskt! Vad är mest rimligt?
3. Vilka konsekvenser får ditt val av beslut?
4. Vilka påverkas av beslutet och vem/vilka gynnar beslutet i slutändan?
5. Om beslutet är alltför svårt, försök att inte utesluta det andra alternativet helt om du inte måste.

Klockrent va? Ändå är det svårt ibland! Oftast brukar jag nog trots allt ta rätt beslut, oavsett om det är lätt eller svårt beslut, så det är inget jag ligger sömnlös för :-)


onsdag 27 juni 2012

Jag blir nog aldrig någon författare, men jag gör ett försök!


Har återigen antagit mig utmaningen att försöka skriva en bok... Men den handlar varken om mig själv eller mitt liv på något sätt. Utan om en kvinna som hamnar i ett dilemma. Och så handlar den om kärlek... (det måste den väl göra, eller? :-) Har inte kommit så långt och vet inte exakt vad den skall handla om i fortsättningen och om budskapet med den är tillräckligt bra för att någon överhuvudtaget skall vilja läsa den sen.

Jag har så många gånger prövat att skriva noveller och även en, som det var tänkt, en tjock bok, men jag tycker efter ett tag att det alltid blir en dålig historia. Jag började för många år sedan på en bok som handlade om mig, min uppväxt och en bit in i vuxenlivet, men den kasserade jag efter att jag själv insåg hur tråkig och "eländig" den lät så jag raderade den i datorn helt och hållet.

Jag har fått låna en författarkurs-dvd av en vän för ett tag sen som har legat i bokhyllan rätt länge nu. Hon själv var på författarkurs i Karibien för en massa år sedan och fick denna dvd med sig hem från kursen, och jag har nu tänkt när jag börjat skriva lite, att verkligen ta del av den kursen så det blir "rätt och riktigt". Så vem vet? Kanske jag skriver färdigt boken denna gång! Men det läskigaste blir nog att låta någon läsa den sen....

Jag diskuterade lite idag med en god och klok vän om bloggande. Hon har själv pausat sin blogg för ett tag då hon känner att hon inte tillför så mycket med bloggen. Även om jag tycker väldigt mycket om hennes blogg och att hon visst tillför oss läsare en hel del så förstår jag vad hon menar. Jag känner ju likadant med min blogg.... Det jag skriver i nuläget vet ju folk redan, det är liksom inget nytt eller intressant som jag har att komma med. Men jag har den väl mest för att skriva av mig, för min egen del tror jag. Jag vet att folk ändå läser min blogg trots allt vilket jag verkligen tycker är jätteroligt! Och jag tror att jag kan komma tillbaka till den riktiga inspirationen och kunna skriva bättre och intressantare inlägg såsmåningom, som är lite mer inspirerande som jag fått respons om att den tidigare har varit ibland. Jag behöver nog bara lite mera tid att fylla på med mera kraft och energi för att hitta den rätta motivationen till att skriva innehållsrikare inlägg.

Så ni som fortfarande läser, håll ut lite till! Jag hoppas jag kan göra det bättre! 

Dagens uppgift! Fokus på kropp och hjärna!

Haft en bra och mycket intressant förmiddag! En timmes telefonmöte där ämnet var beteendemönster och reaktioner i bla kropp och hjärna. Intressant! Har resterande tiden under förmiddagen studerat mycket intressanta texter och videoklipp (bloggar och Youtube) gällande olika ämnen som hälsa, ämnen för kroppen och hjärnan, LCHF, ADHD, aktiviteter mm.

Bland Youtubes videoklipp om ADHD finns en dokumentärserie som heter "Mitt huvud är en torktumlare" som är rätt intressant.

Gällande LCHF som jag följer rekommendationer ifrån, så läste jag ett intressant sammanhang mellan trötthet och ost (kalcium och magnesium).
http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/3613/Trott-Ater-du-mycket-ost.aspx

Jag har själv börjat äta tillskott av magnecium igen sedan ett par dagar tillbaka och känner mig lite bättre och piggare i kroppen redan. Fortfarande trött, stel och har förbaskat ont men känner mig lite rörligare och "bomullen" i huvudet har avtagit. Jag har ätit tillskottet förrut och vet att jag mår bättre utav det, kan varmt rekommendera det!


I eftermiddag skall jag syresätta hjärnan med hjälp av aktiviteter i friska luften såsom bla paddling med två små tjejer vilket skall bli jättekul. Tar med en liten fikamatsäck och om vädret tillåter tar vi nog en tur över till andra sidan Yngern.

tisdag 26 juni 2012

Jag väljer kaffet!

Ofta när jag är på möten så blir jag tillfrågad om jag vill ha en kaffe eller något annat, "Kaffe tack", blir alltid mitt svar. Ibland finns också kakor eller skorpor vid deras kaffeautomat och då är det väldigt lätt att avstå detta då jag inte längre är speciellt förtjust i söta saker och ej äter något bakverk överhuvudtaget. Allt tack vare att jag minskat min förbrukning av det dagliga intaget av kolhydrater.

När jag åker bort på fika hos någon vän så finns det väldigt ofta kaffebröd och då är det mest bullar, kakor, längder eller wienerbröd och då blir det genast lite svårare att tacka nej, inte för att jag blir sugen och vill ha, utan för att det inhandlats för min skull. Ibland har jag tagit något av artighet eftersom jag inte vill vara ofin då de ansträngt sig och gett sig iväg och handlat bara för min skull. Men jag får alltid bittert ångra att jag tog den där kakan eller bullen. Först får jag ont i magen, sen kommer illamåendet och sedan känner jag i kroppen. Oftast vet folk att jag inte äter kaffebröd och liknande och tycker att det är ok att jag avstår.

Men jag har ibland känt mig lite "utanför" för att jag tackar nej för de som inte vet att jag inte äter sötsaker och liknande, och jag vill ju inte vara till besvär. Så var det väldigt mycket i början, nu står jag på mig mera och förklarar att jag inte mår så bra i kroppen om jag äter det och då förstår de oftast. Jag är hellre numera till "besvär" eftersom det ger sådan negativ effekt på mig när jag överhuvudtaget äter dåliga kolhydrater och det är det inte värt. Jag äter kolhydrater varje dag, men bra sådana. Folk får gärna tycka att jag är tråkig och besvärlig, hellre det än att jag mår dåligt för deras skull. Faktum är att det faktiskt lättare för de själva att avstå kakan eller bullen om de märker att jag inte tar något till kaffet! :-)

måndag 25 juni 2012

Sant!


....påminner lite om vår kattunge :-) ......

Skulle vilja!

Hade velat gå en sväng i skogen idag, men tog bara en kort promenad.. Vad har jag gjort idag? Läst CVn, kollat jobbsaiter för att som vanligt hålla ständig koll på arbetsmarknaden, lyssnat på musik, tvättat, plockat ur diskmaskinen... ja det har inte blivit så mycket mera och nu är klockan redan över tre på em.

Borde ta mig ut på en riktig promenad ikväll då fibron i kroppen är som den är just nu vilket gör att jag är konstant trött och sliten i kroppen. Ändå mår kroppen bättre nu än på länge, men min kropp är ju så väderberoende och dagens väder har ju inte varit det bästa... Känner att jag behöver ny kraft och energi (nån som känner igen sig och vill göra mig sällis på promisen?)

Orken till kreativitet är katastrofal just nu. Men det handlar ju förstås lite om min egen inställning också. Ryck upp dig för bövelen Helen! Men även om jag försöker göra det så säger kroppen ifrån, pallar inte att styrketräna så mycket just nu men promerar gärna. Försöker syresätta hjärnan med frisk luft men den känns som bomull. Baljar kaffe för att bli pigg, men det hjälper inte. Vill helst lägga mig ner och sova. Finns massvis att göra hemma och med huset men orkar bara inte. Suck! Hatar att känna dessa begränsningar när det är som värst... Viljan finns min inte orken.

Det har hittills varit ett riktigt tungt år personligen på olika plan och det har verkligen tagit på krafterna. Ibland har jag dock kunnat hämta ny kraft och energi men dippar tillbaka lätt då kroppen säger nej. Tur man är envis och aldrig ger upp, då hade jag antagligen varit heltidssjukskriven och varit ett vrak av fibron redan för flera år sedan... Svårt att förklara så att folk förstår, speciellt när detta inte syns utanpå....
Jag skulle vilja vara helt frisk! Vem vill inte det säg? Självklart finns det alltid de som har det värre än mig, vilket jag också försöker säga till mig själv för att peppa mig. Det kunde ha varit värre Helen! Men man är ju sig själv närmast och tvingas ändå genomlida värk, trötthet, nedstämdhet när man är mitt i detta, det hänger ju ihop med sjukdomen. Ibland hade jag önskat att jag tex brutet ett ben eller en arm, då förstår folk bättre att man lever med värk och obehagligheter för då syns det!

Jag skulle vilja orka göra allt som jag tänker på att få göra, allt som jag verkligen vill göra, allt som jag behöver göra, allt som jag drömmer om att göra. Men kroppen orkar inte, även om jag försöker så har jag mina begränsningar vilket gör det hela ännu värre om jag inte lyssnar...

Jag har levt med fibromyalgin i trettio år och har lärt mig genom åren vad som lindrar bäst och vad som funkar och inte funkar, men trots det så finns den outhärdliga smärtan i lederna där ändå! Om än lindrigare än vad den hade kunnat vara men nog så ond och jobbig...
Men jag tänker, det blir bättre! Någongång blir det väl bättre? Jag vågar inte tro något annat. Mentalt försöker jag peppa mig och det går sådär.... Men det blir väl bättre.....


Härbret och utedass!

När vi är hos mina svärföräldrar i Dalarna så brukar vi sommartid ibland bo i det gamla härbret. I det finns ingen toalett utan då brukar vi använda utedasset som står på den tomten. Om det inte är alltför kallt, då går vi in till storstugan där det finns två vanliga moderna toaletter. I härbret finns dock inga duschmöjligheter så då går vi till storstugan.

På något sätt gillar jag att gå på utedasset, det hör liksom till när man bor i härbret att använda det, och vi tycker att det är lite "mysigt" att leva lite enkelt och spartanskt när vi är där. Vi har själva "snyggat" till det och hittat lite roliga gamla kort och satt upp därinne. Lite roligt faktiskt!







Vi har ju faktiskt ett utedass hemma på tomten i Nykvarn, men det har vi aldrig någonsin använt, det används endast som fiskeförråd. Det skulle inte falla mig in att börja använda det som dass, det är liksom inte samma sak som att åka till Dalarna och sätta sig på utedasset där.

söndag 24 juni 2012

Händelserik vecka!

Denna vecka har varit händelserik på olika plan. Började med fyra dagars fotbollsskola för dottern. Och vilket väder de fick! Strålande solsken och sommarvärme varje dag och hon var riktigt lycklig dessa dagar då de hade haft riktigt kul tillsammans!


På hennes sista dag på fotbollsskolan hämtade vi upp henne vid IP och åkte direkt upp till Dalarna för att fira midsommar hos farmor och farfar, från torsdag till söndag.

Det är alltid lika härligt att komma till denna plats! Jag känner ett lugn och luften här är alltid så härligt frisk, och då menar jag ren luft. Man känner skillnaden här mot hemma och en harmoni kommer över mig varje gång som jag åker upp hit. Jag rensar ofta bort lite vardagsstress när jag kommer hit och känner ofta ett vemod när jag åker härifrån. Borta bra men hemma bäst känner jag visserligen när jag väl kommer hem, men det är något visst med detta ställe.
Oftast när jag är här så tar jag gärna en promenad, helst varje dag och då gärna tillsammans med svärföräldrarnas vovve. Denna gång gjorde jag dock inte det, trots att jag känner i efterhand att jag borde gjort det för att få bort lite negativ energi som jag sista tiden har känt av olika anledningar.






Det är gott om plats på denna stooora tomt och fast vi ibland är många så känns det inte direkt som att vi "går på varandra" utan det finns mycket utrymme för alla vilket är jätteskönt.


Här syns de allra första små små kantarellerna vara på väg upp på tomten!


Svärmors helt underbart goda sill-tårta som serverades på midsommarafton!



 Här lämnar vi idag ljuvliga Bjursås i Dalarna (del av skidbacken syns, dock väldigt dåligt, långt bak i bakgrunden). Tack för denna gång!

tisdag 19 juni 2012

Några citat och kloka och tänkvärda ord!

Vet inte om det varit något särskillt med människor just idag.... Men detta är några citat, kloka och tänkvärda ord som jag hört från dem, bara idag!
Imorse:

"Ännu en dag som jag har förmånen att ta del av!"

"Du kommer till en punkt i ditt liv när du inser vem som verkligen betyder något, vem som aldrig gjorde det, och vem som alltid kommer att göra det!"


Vid lunchtid:

"Jag är glad för varje morgon som jag får vakna upp och känna att det är en ny dag! En dag som man aldrig vet i förväg vad den har att erbjuda. Ibland vet man vad den kan komma att innehålla och man kan påverka hur dagen kan bli, men man vet aldrig i förväg exakt hur den faktiskt kommer att vara och hur den kommer att sluta. Ibland händer oförutsedda saker och då vill man ibland stoppa tiden. Men om det är något man inte kan stoppa eller påverka så är det just tiden.... Så lev idag och vänta inte tills imorgon...."

"Oroa dig inte för vad andra säger bakom din rygg, de letar bara efter fel i ditt liv istället för att ta itu med sitt eget liv"

måndag 18 juni 2012

Känns bra!

Igår kväll såg ena köksväggen ut såhär!


Och ikväll ser den ut såhär! Med vitrinskåpet på plats! (handtagen saknas dock just nu...)


Börjar bli fint!

söndag 17 juni 2012

Tapetserar-helg!

Idag vart jag klar med Felicias fondtapet, och hon och vi vart så nöjda! Det vart verkligen fint och det är ett rum som kommer att passa henne som handsken med färger och kommande möbler.
Se så glad hon blev när det var färdigt!


Efter sena lunchen så började jag med tapetseringen i köket, den delen där matbordet och vitrinskåpena kommer att stå. Vi hade sagt att vi skulle tapesera där, men vi hade först inte bestämt vilken tapet som vi skulle ha. Den tapeten som vi nu hastigt bestämde oss för var egentligen tänkt i långa höga trappväggen, men där ändrade vi oss till en annan tapet som kändes mera rätt och valde istället denna till köket.... Men valde vi rätt? Vi är inte helt 100%, men nu sitter den där. Vi behöver nog vänja oss kanske... Vet inte... hmm. Och jag tapetserade hela matbordsdelen.

Köksdelen var helvit från början? Skulle vi ha haft så, eller bara som här en fondvägg?

Nu tapetserade jag hela iallafall. Skall dit med golvlister och lister runt fönstren sen.

På denna vägg skall vi sätta dit vitrinskpp i vitt!

lördag 16 juni 2012

Det roliga har börjat!

Det roliga har börjat för min del.... i nya huset! Jag har tidigare spacklat, slipat, maskerat vilket är inte är så roligt jobb, sen grundmålat och målat flera gånger; snickerier, väggar, tak, lister, fönsterbrädor mm och senare börjat med färger på väggarna som inte skall vara vita eller tapet på. Men nu har jag jag äntligen börjat tapetsera vilket jag tycker är kul! Vi har valt olika tapeter men med mönster i till hela huset och jag påbörjade tapetseringen vid lunchtid idag. Tapetserade vårt sovrum först och fortsatte efter vår sena middag med fondtapeten till Felicias rum som hon valt ut helt själv! Mycket bra tapetval av henne och den blir verkligen jättefin i hennes nya rum!

Grått, svart, silver i vårt sovrum!

Ljungfärgade väggar och fondvägg med löv i färgerna ljung, lila och glittersilver i Felicias rum!

Imorgon tapetserar jag färdigt Felicias fondvägg och påbörjar sen med att tapetsera "matdelen" i köket, får se om jag hinner klart eller om jag får fortsätta i veckan.

Jag älskar att se färger och former växa fram och jag har till större delar bilderna med tyger, gardiner och detaljer klara i huvudet för varje rum! Jättekul och spännande att få se det nya hemmet äntligen ta ordentlig form!

torsdag 14 juni 2012

Jag och min Personprofil!

Jag som arbetar med personprofiler mycket i mitt arbete har genom åren lärt mig att "läsa av" vad personer kan vara för typ av person, dvs vilka de mest framträdande dragen är hos dem. Jag blir mer och mer faschinerad av människors beteenden och tycker det är jättekul och intressant! Jag själv ses som drivande och entusiastisk person i mångt och mycket. Många tycker att jag alltid har sån energi och hittar på en massa kreativa saker hela tiden. Har alltid många järn i elden och kör på mest hela tiden! Och det stämmer så väl och det speglar sig också i de personprofilanalyser som jag har gjort.

Det här är min senaste som avslöjar vilka styrkor som jag har högst respektive lägre:


"Du är som person väldigt beslutsam, tävlingsinriktad, påstridig, kraftfull och tvärsäker. Du eftersträvar inflytande och tycker verkligen om att vara den som bestämmer. Det måste, mest hela tiden, finnas ett mål att sikta mot. Du tänker resultat i det mesta. Du vill ha klara besked och går snabbt till beslut och avslut. Du uppskattar inte långa diskussioner där du upplever att man inte kommer framåt. Som ledare pekar du ofta med hela handen.

Som person är du för det mesta utåtriktad. Du uppskattar att ha många människor omkring dig och du gillar att konversera. Du är en social person, som inte har något emot att vara i centrum. Du har även en förmåga att sälja in och överyga människor om t.ex en idé. Du tycker om att ha inflytande över din egen och andras situation. I de flesta lägen är du vänskaplig och vänlig. Eftersom människor uppfattar dig som en person med positiv energi, får du ofta med dig andra. Du agerar ofta coachande gentemot andra människor.

Som person tar du det oftast lugnt och du har ett bra tålamod. Du är hjälpsam och stödjande gentemot andra människor och därmed oftast mycket uppskattad som vän och arbetskamrat. Gruppen och människan är viktigt för dig och du värderar goda relationer till andra högt. Förändringar får gärna genomföras men det ska inte vara för snabba utan väl strukturerade och planerade. Du är oftast lojal mot din arbetsplats och mot människor omkring dig. Andra uppfattar dig som en pålitlig person. Du har en bra förmåga att planera och organisera.

Du tycker i första hand om att jobba med helheter och bryr dig bara om detaljerna när du måste. Visioner är viktigt för dig och du behöver inte alltid logik för att gå vidare med ditt arbete. Om du inte känner dig hemma i ett sammanhang och inte sympatiserar med gruppen och dess mål, går du hellre din egen väg och söker självständighet.

Du gillar att gå din egen väg. Oberoende och självständighet är viktigt för dig och du tycker inte om att känna dig tvingad eller styrd av andra. Du kan ge dig in i det okända utan att tveka för länge. Du har en bra förmåga att skaka av dig oförrätter. Du är saklig i de flesta lägen och tar inte kritik alltför personligt. Du ger dig inte i första taget."

onsdag 13 juni 2012

Skolavslutning med solsken och picnick!


En stolt och glad liten tjej gick ut förskoleklassen idag! Förväntansfull inför sommarlovet och kommande höst då hon börjar ettan!
Efter skolavslutnigen styrde vi kosan mot Mariefred! Jag tycker så mycket om Mariefred som både är mysigt och vackert och jag tillbringade mycket tid där som barn där då min farmor och farfar bodde där under hela sitt liv (förutom när de bodde i Taxinge och vid Hedlandet). Jag har fortfarande släkt kvar där.

Jag passade på att visa Felicia sin morfars föräldrars grav, dvs min farmors och farfars, när vi ändå var i krokarna.


Vi passade också på att gå en kort sväng i Hjorthagen som jag tycker så mycket om, och vi klättrade upp på utsiktsberget och satte oss vid en tall(!) och picnickade på inköpt plockmat... (Tror det är den enda tallen i hela hagen som annars bara består av gamla ståtliga ekar). Det är så vacker vy därifrån över Gripsholms slott, Mälaren, kyrkan och delar av orten.


Utflykten i Mariefred avslutades med att vi tog en glass nere längs strandgatan.

Vi satt en stund och njöt av glass och gassande solsken och kikade på båtarna som låg vid kajen innan vi tog svängen hemåt via Åkers Styckebruk, Skottvångs Gruva, Laxne, Gullsmedsmora till Nykvarn. Väl hemma var vi helt slut, tog en tupplur allihop! Härlig skolavslutningsdag!

tisdag 12 juni 2012

Den dolda verkligheten!

Denna skildring (som inte är ett inlägg) kommer från min fysiska och psykiska verklighet genom vilken jag står i begrepp att i ord uttrycka mina tankar och känslor. Om något som för mig egentligen är främmande att berätta om.

Min berättelse med ambitionen att skildra det verkliga, min strävan att beskriva det sanna med moralen som följeslagare... med mig som moralkärring. En skildring av en ung människas resa genom livet ur ett perspektiv fram till nuvarande ålder och som mamma, mitt i livet. Men berättelsen beskriver också en kärleksfull resa med livsglädje, optimism och framtidstro. Om hur det verkliga har påverkat mig, hur min syn på moral genom mina uppleverlser och konsekvenser har förändrats och hur jag inte kan hata... För mig handlar det inte bara om att berätta om en historia, det hela handlar också om att ni som läsare skall inse resultatet av historien och dess företeelser... En del av det dolda som jag och mina syskon vuxit upp med.......

Mitt i allt har jag mått fantastkiskt bra och efteråt har jag insett att livet faktiskt går vidare. Ett mänskligare liv med lite mer sympati och med ännu mer stöd till de som behöver mina positiva egenskaper allra mest - människor i samma situation!

söndag 10 juni 2012

Hemmaträning!


Då jag har fått kronisk värk i nacke och rygg efter sviterna från hjärnhinneinflammationen för exakt fyra år sedan så är det ett måste att hålla igång musklerna i nacke och rygg för att må bra och dessutom slippa den förbenade spänningshuvudvärken. Jag går ju på Tallhöjdens sjukgymnastik med jämna mellanrum några gånger per år och försöker hitta rätt form och kontinuitet i träningsövningar. Det är också ju via Tallhöjden som jag tränar periodvis på Friskis & Svettis för regelbunden helkroppsträning.

Ett bra komplement till denna träning har varit dessa två dvd-skivor som jag använder hemma. Främst den dvd'n som jobbar upp starkare rygg. Det är lätta övningar som bygger upp musklerna djupt inifrån i rygg, nacke och mage. Jag tar en halvtimmespass tre gånger i veckan nu, men skulle kunna öka till fler gånger och längre pass. Men skönt att bara ta en halvtimme när man känner lite tidsbrist och fördelen med att träna hemma är att slippa sticka iväg hemifrån som tar en massa tid i anspråk för resa, omklädning och duschning.

Dessa två dvd'er har jag fått från en prenumeration på tidningen iForm som är en inspirerande och bra tidning om hälsa och träning, men som jag varje år säger upp efter tre fyra nummer då jag inte riktigt känner att jag hinner läsa ordentligt, eller rättare sagt prioriterar att läsa. Lite synd för jag tycker den är väldigt bra, men den åker alltid i pappersåtervinningen till slut... Dock gör inte DVD'erna det!

fredag 8 juni 2012

Äventyr!

Jag gillar ju äventyr och friluftsliv som bekant. Jag skulle vilja vara en riktig äventyrare som kunde bestiga Mount Everest eller liknande, som Ola Skinnarmo och Fredrik Sträng tex. Men av olika anledningar så har jag inte valt att utveckla ett sådant yrke eller liv utan har istället valt en sedvanligt svensson-liv.. Men drömma kan man väl få göra? Jag skulle vilja åka till Svalbard tex. Jag skulle vilja vandra upp till Kebenikaise.

Snodd bild från Ola Skinnarmo på Svalbard

Kebenikaise
Jag skulle vilja vandra utomlands som en av mina grannar gjorde för någon vecka sedan i Österrike. Jag skulle vilja ha en egen kajak som jag ensam på tidiga helgmorgar och semestermornar kunde glida omkring med ute på Yngern.

Kollegan Jonas kajak

När vi bilade i Norge bland bergen förra sommaren så vart jag sugen på att vandra, det är så väldigt vackert där med de många fina vandringslederna och så långt ifrån Sverige är det ju inte direkt heller. Någon gång vill jag göra detta. Och självklart vill jag ju ha sällskap av någon som har samma intresse såklart.
Vacker vy från semestern i Norge
Det längsta jag kan tänka mig att jag kommer iväg på gällande vandring i sommar är möjligtvis en bit på Sörmlandsleden, förhoppningsvis får jag dottern med mig. Jag är ju medlem i Sörmlandsleden och har tillgång till alla kartor på alla leder osv så det finns ju ingen ursäkt för att inte ta en dag eller två och traska iväg. Kanske någon som vill hänga med en bit i sommar?

Jag älskar ju allt detta men tar mig aldrig för att faktiskt slå slag i saken och se till att jag kommer iväg! Att det skall vara så svårt! Man bara går och önskar.... Helknäppt!

torsdag 7 juni 2012

Elsa kraken....


Denna drygt 20 veckor gamla Elsa har under några veckor haft ett litet sår på halsen, antagligen har hon skurit sig på något som hon haft ner som krasats sönder, alternativt rivit sig själv. Kan också vara stora kissen som olyckligt råkat vara för hårdhänt när hon markerat mot Elsas alltför intensiva och retsamma närkamp mot den stora. Såret har blivit större då Elsa ständigt rivit sönder skorpan som bildats. De senaste dagarna så har skorpan sett bra ut, men imorse kliade hon sönder den återigen, och det var inte lite.... Hon var alldeles blodig på hela halsen och såret var nu stort som en tiokrona. Så jag insåg att det enda raka var att sätta dit en halskrage på henne för att hon inte skall kunna komma åt såret utan låta det få läka.
Det var så förnedrande för henne att få på sig kragen och hon kämpade först febrilt med att få bort den. Det märktes att hon skämdes med att ha på sig denna. Hon trivs inte alls bra med den och är lite begränsad med vad hon tar för sig. Den sitter ju i vägen för henne och känns nog rätt kränkande att gå omkring med den. Men tyvärr får hon ha den på sig ett par tre dagar så att såret inte blir infekterat och får läkas ordentligt! Stackars lilla tjej....

tisdag 5 juni 2012

Vackra Nykvarn och gamla ekar!

Första gången som jag flyttade till Nykvarn var 1973 och då bodde vi ett par år i radhus. På den tiden var inte Nykvarn vad det är idag. Det var mycket mindre, färre bostäder, butiker och företag, mer bråk och en hel del inbrott. Där vi bodde var det nästan ett litet getto. Idag är det mycket större, fler bostäder, invånare, butiker och mååånga fler företag. Det är också mycket bättre kommunikationer.

Jag bodde även här i ett par år efter att jag flyttat hemifrån, det var när jag flyttade från min första lägenhet i Geneta i Södertälje och bytte till mig en mindre lägenhet och flyttade hit 1989. Strax därefter vart jag sambo för första gången och vi bodde trångt ett tag innan vi fick en större lägenhet och flyttade tillbaka till Södertälje. Även under denna period i Nykvarn så såg det lite annorlunda ut mot idag.

När jag för drygt 8 år sedan flyttade hit för tredje gången så upptäckte jag naturen, skogen och sjön på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare. Kan i och för sig bero på att jag flyttade utåt skogen... Men även inne kring samhället så upptäckte jag mer och mer hur fint det faktiskt har blivit och är. Ja, själva centrum är väl inte direkt vackert... Men tex Engelska parken är ju jättefin!


I och med att jag promenerar mycket mycket mera idag än vad jag gjorde förr så har jag ju insett att det finns jättemånga ställen runtom som är otroligt vackra. Jag ser det med helt andra ögon idag. Nykvarn i sin helhet är bra tycker jag, jag trivs väldigt bra här och skulle inte vilja flytta in till Södertälje igen. Det är ett lagom litet samhälle, lagom avstånd till Södertälje och det tar bara en halvtimme med tåget till Stockholm. Jättebra barnomsorg, mycket barnfamiljer, stor aktivitet vad gäller idrott och gymnastik, butiksutbudet kunde väl i och för sig bli större och bättre, men det funkar ändå med det som finns idag. Visst förekommer en hel del inbrott bla i villor med mera men det gör det ju överallt tyvärr. Likaså skadegörelse förekommer, och det är väl främst ungdomarna som har lite för lite att göra här tror jag.

Men jag är tacksam över att jag bor här och våra barn har fått växa upp här. De uppskattar, liksom oss, naturen, skogen, sjön och livet här!


Något som sedan några år har börjat fascinera mig mycket är gamla träd! Främst då gamla ekar! Det finns ju ett antal sådana i Nykvarn och i närområdena. Bla så tycker jag mycket om att gå i Hjorthagen i Mariefred, på självasta vår Konungs mark. I Hjorthagen finns naturligt vis, som det hörs på namnet, en massa hjortar som går fritt. Dessutom är denna enorma hage ett perfekt utflyktsmål för familjen och picknick-korgen. Hela området består utav en massa gamla ekar. De har stått där i sååå många år och de är sååå stiliga och vackra (börjar jag bli gammal? :-). Vet inte varför jag intresserat mig för träd just, men jag gillar verkligen dessa gamla levande träd!

måndag 4 juni 2012

Bra familjetidning!


FAMILJEMAGASINET är en tidning som jag prenumerar på. Den är gratis och jag gillar tidningen för att det står en massa saker som riktigar sig till familjer med barn i grundskolan! Innehåller det mesta, finns recept, tips och trix och en massa bra matnyttiga saker.