Etiketter

onsdag 30 november 2011

Felicia 6 år idag!


För exakt sex år sen så föddes du! När jag fick dig i min famn första gången så var du det finaste som jag någonsin sett. Du var som en vacker docka med ditt tjocka mörka hår och ditt dockansikte.
Du är tjej med ett oerhört stort hjärta! Du är omtänksam och tvekar aldrig att stötta och hjälpa andra. Du är klok och tålmodig, du är en stor djurvän och skulle gärna ha många djur om det fanns möjlighet. Du är glad, sprallig och finurlig. Du är en helt fantastisk liten tjej med många bra egenskaper! Du är för mig mitt allt Felicia!

Grattis på din stora dag!

tisdag 29 november 2011

Mitt yrkesval...

När jag var liten så ville jag jobba med djur. Kanske bli veterinär eller jobba i djuraffär. Eller bli taxichaufför... Syrran hade en kille en gång när jag var litem som hette Palle och han var taxichaufför... Jag har alltid gillat fart och fläkt och ett tag ville jag bli rallyförare och hade Björn Waldegård som idol...    I min yrkeskarriär så har jag provat många olika vägar att gå. Jag gick 2 år på DK-linjen på gymnasiet och valde andra året inriktning distribution och praktiserade och jobbade i butik. Hamnade först på Domus Södertäljes barnklädesavdelning, tyckte inte som sjuttonåring att det var speciellt kul för det hände inte så mycket där... så jag hoppade ner en våning och började att jobba i caféterian istället. Där var det liv och rörelse och alltid mycket folk. Där jobbade jag även extra på kvällar och helger under något år. Jag ville fortsätta att plugga så jag sökte in på en påbyggnadsutbildning på DK-linjen på Huddingegymnasiet som var IT-baserad. Nu skulle jag bli dataprogrammerare. Det blev jag aldrig. Jag kom istället i kontakt med bemanningsbranschen och i den har jag jobbat inom ekonomi, administration, marknadsföring och sälj i ca 13 år som konsult och på senare år som rekryterare. Har även pluggat marknadsföring, bokföring, HTML/Java mm. Har arbetat med kundservice och sälj i många år och som egen företagare i drygt två år. Yrkesbanan har varit varierande, rolig, tråkig, jobbig, lättsam osv. Jag har upplevt tråkiga saker som uppsägning, konkurser men också roliga saker som personlig utveckling och yrkesutveckling, nyttigt och lärorikt. 

Det jag skulle kunna tänka mig att arbeta med istället är: Inte bli rallyförare, inte taxichaufför men däremot med djur! Vem vet, jag kanske byter yrkesbana i framtiden?

måndag 28 november 2011

Skämtar du??

Jag har fått frågan idag (och även andra dagar) om jag faktiskt inte överdriver eller skämtar när jag säger att jag älskar måndagmorgnar. Men nä, faktiskt inte. Det är helt sant att jag är glad att få vakna upp varje morgon och särskilt på måndagmorgonen och känna att det är en ny spännande vecka med massor av nya möjligheter, och man vet ju aldrig i förväg hur veckan kommer att bli. Den kan bli bra eller mindre bra, men det är ju det som är spännande att se. Och det blir ju vad man gör det till också!

Visst kan jag vara såå trött och vilja dra täcket över mig och somna om, slippa gå upp eller bli stressad på morgnarna om jag är sen osv men det är ingen idé att bli sur eller förbannad för det blir det ju inget bättre utav, bara värre känner jag. Så det är bara att bestämma sig!
Förr var jag alltid grinig och morgontrött jämt och sur när jag kom till jobbet. Men jag vart rätt less på mig själv till slut och försökte att ändra inställning... Ett tag "retade" jag mig själv med att när jag slog på mobiltelefonen på morgonen då hade jag en hälsningsfras inlagd som lydde "Åh, vilken underbar dag!". Någonstans där bestämde jag mig väl för att försöka inse att "dagen blir Helen vad du gör den till".

Ibland känner jag mig givetvis låg, risig, orkeslös och less på saker och ting som alla andra. Då kan även jag förstås "bryta ihop" en stund och komma igen. Ibland behöver man en dipp, men oftast rinner det av mig rätt snabbt. Ledvärken som jag haft sen 14-årsålderna kan jag inte alltid rå på men jag försöker göra det bästa möjliga för att lindra värken. Jag har de senaste dagarna, varir risig med förkylning, lite feber i kroppen och skitont i bihålorna vilket gör att jag sover dåligt och kan inte hitta någon bra liggställning, så får jag ta det lite lugnare förstås. Irriterande känner jag, men det är som det är, bara att gilla läget och jag blir ju friskare nån gång.

Jag har även känt mig lite låg och ostabil (förutom förkylningen) under några dagar av olika anledningar, men jag vet ju att efter regn kommer solsken. Det gör det alltid! Snart är måndagen slut och en ny spännade tisdagmorgon infinner sig snart! Härligt! Kram vänner

söndag 27 november 2011

Jäkla blogg

Min blogg hoppar och fladdrar en hel del och jag vet som vanligt inte vad felet är. Blir inte klok på Blogger ibland. Och jag vet inte varför ni som försöker kommentera inte kan det :-( Jättetrist tycker jag för jag uppskattar era åsikter och kommentar mycket. Men men, det ger sig väl hoppas jag!

Barnkalas


Felicia hade sitt andra kalas idag (utav fyra...) och hade bjudit 6 tjejkompisar och 3 killkompisar. Hon fick jätte, jättefina presenter av allihopa och var helnöjd med sitt barnkalas. Imorgon tar vi en paus i firandet för att sedan fortsätta kalasandet på tisdag och på även på onsdag då hennes riktiga födelsedag faktiskt är. Vi är många i släkten så det blir att vi delar upp dagarna och firar i flera dagar, för vi har ju inte världens största hus direkt för att alla annars skall få plats. 

Jag själv är lite trött efter dagens barnkalas då det varit fullt ös hela dagen med förberedelser och lekar och dansstopp och jag inte är helt kurant pga förkylning och en släng av bihålsinflammation. Men det är skönt att det är söndagkväll och vi får njuta lite en stund tillsammans innan det är dags för att ta kväll och sova för att ta sig an måndagens arbetsdag.

Ljuvliga söndagkväll och härliga måndagmorgon!

lördag 26 november 2011

Ni är ju för bra...

Ville bara säga att ni härliga, goa, underbara vänner betyder såå mycket för mig! Jag hör era historier, jag vet när ni mår bra respektive dåligt, jag vet via kompisen, familjen eller grannen vad som hänt, jag läser era bloggar ni som har några, jag följer er och inspireras utav er hela tiden. Att få följa er och ert liv ger mig både kraft och energi men också påminnelse om hur orättvist och smärtsamt livet ibland kan vara med både sjukdomar, separationer, ångest, förluster osv. Det är inte alltid vi har möjlighet att träffas, men jag vet att ni finns och jag följer er så mycket som jag kan. Men om jag är låg och känner mig ostabil så vet jag vilka som finns där för mig. Jag hoppas att ni också vet att jag gör det även för er! Puss och kram kära vänner!

fredag 25 november 2011

Nåt har hänt...

Sedan jag fick barn hände något med mig (förutom allting annat som händer när man får barn). Men jag har blivit så mycket känsligare och tar lättare till tårarna vid känsliga situationer, jag berörs mycket lättare och ibland är jag hopplös. Sambon tycker jag överdriver, men han har å andra sidan inte lika lätt att visa känslor som mig.

Ikväll var det ingen sedvanlig Doobidoo på TV så dottern ville se Idol istället. Det börjar dra ihop sig och det är nu bara fyra deltagare kvar i programmet. En av deltagarna, Moa sjunger sitt ena nummer som hon tillägnar sin bror som sitter i publiken, han blir väldigt rörd och börjar gråta och jag får direkt tårar i ögonen som rinner nedför kinden. Berörande så in i bomben.
Chris Medina gästade också programmet och framförde sin hit What are words. Och jag minns när jag hörde denna låt första gången på radio och fick veta den fantastiska historien bakom som var upphov till låten, då kom tårarna också. Den är sorglig och så fin på samma gång.
Jag kan bara inte låta bli, vet inte varför det blivit så med mig. I andra lägen kan jag hålla en helt annat nivå på tuffa, stressade, pressade och konfliktutsatta situationer. Då är jag stark och stabil som sjutton, men inte när jag sätter mig framför tex TV´n, Visserligen vet de som känner mig att jag har mycket känslor inom mig som jag får ut på flera olika vis, men jag har inte varit såhär blödig förrut. Just nu är jag väl inte helt stabil så jag vet inte om det hade med kvällens tårar att göra.

En påminnelse, ta vara på tiden med nära och kära

En facebook-vän hade denna historia på sin status, som en påminnelse att ta hand om varandra och ta vara på tiden. 
 
"En pappa kommer hem sent från jobbet, trött & irriterad, när hans 5-åriga son väntar på honom vid dörren.
Sonen: Pappa får jag fråga dig en fråga?
… … … Pappan: Ja, vad är det?
Sonen: Pappa, vad tjänar du i timmen?
… … Pappan: Det har du inte med att göra, varför frågar du sånt? Svarade pappan argt.
...
Sonen: Jag vill bara veta, berätta va du tjänar i timmen!
Pappan: Om du absolut vill veta de, så tjänar jag 100 kr i timmen.
Sonen: ohhhh får jag 50 kr?
Pappan svarade förbannat: om den enda anledningen till att du fråga är att du ska få låna pengar för att köpa något fånig leksak eller något annat skit så kan du gå och lägga dig med detsamma i ditt rum! tänk på varför du håller på att bli så egoistisk, jag arbetar hårt var dag för att tjäna pengar och så uppför du dig så barnsligt!!!

Den lilla pojken gick till sitt rum och stängde dörren.

Mannen satte sig ner, och blev ännu argare över pojkens fråga. Hur vågar han ställa såna frågor för att få pengar? Efter ca. 1 timme hade pappan fallit till ro och började tänka: kanske va de något som han verkligen behövde dom 50 kronorna till, för pojken bad väldigt sällan om pengar Han gick till pojkens rum och öppnade dörren….

Sover du, min son? Frågade han
Nej pappa, jag är vaken.
Jag har tänk, kanske va jag lite hård mot dig innan, det har varit en lång dag och jag lät min frustration gå ut över dig, här har du dina 50 kronor du frågade om!

Pojken satte sig upp och log, ”åååhh, tack pappa!”
så lyfte han sin kudde och tog upp några skrynkliga pengar.

Pappan såg att pojken redan hade pengar och började bli arg igen.
Varför ville du ha mer pengar när du redan har?!! frågade pappan.

Den lilla pojken började räkna sina pengar och så tittade han upp på sin pappa:
”för ja inte hade tillräcklit men nu har jag! pappa jag har 100 kr nu kan jag köpa en timme utav din tid sa pojken och räckte pengarna till pappan! Var snäll att komma hem tidigt i morgon, jag vill gärna äta middag med dig!.

Pappan blev förkrossad. Han la sina armar runt sin lilla son och bad honom om att förlåta honom.

Detta är bara en påminelse till alla er som arbetar så hårt i livet, vi bör inte låta tiden glida genom våra fingrar utan att ha tillbringat någon tid med dom som verkligen betyder nåt för oss , dom tätt inpå våra hjärtan. Kom ihåg att dela för 100 kr av din tid ihop med en du älskar.
Om vi dör imorgon kan firman vi jobbar för lätt ersätta oss inom några få dagar. Men familj och vänner som vi lämnar kommer känna tomheten och förlusten i resten av deras liv."

torsdag 24 november 2011

I sanningens namn, stark eller svag, modig eller feg??

Jag får ofta höra att jag är en stark person och att jag är så positiv jämt. Ja, det försöker jag verkligen hela tiden att vara, för jag personligen tycker att jag inte vill lägga ner energi på negativa tankar som skapar slöseri med tid och kraft! Och en stark person har jag väl blivit genom mina livserfarenheter där vägen inte alltid varit spikrak och lyckosam. Jag har växt väldigt mycket som människa genom åren.

Och jag är alltid för att man ska kämpa, ta steget och våga vara modig nog att ta för sig, och våga "kasta sig ut" över kanten. För jag tänker: Vad kan hända? Eller vad kan hända om jag inte gör det? Vad får det för konsekvenser om jag tar steget respektive inte tar steget?

Man skall dock inte glömma att det faktiskt är väldigt modigt att våga ge upp. Och ibland livsviktigt för den delen. Att ge upp av rätt anledning är oerhört modigt, men av fel anledning så kan det oftast ses som fegt och att man är lat.

Befinner du dig i en situation där du kämpar med nåt som inte verkar gå vägen. Ge upp istället! Har du det pest och pina på jobbet. Ge upp! Har du en dålig relation. Ge upp! För det du istället får är troligtvis helt fantastiska och underbara saker som kan fylla den tomhet som du kände innan du gav upp. Ibland är det just ett drastiskt beslut som krävs för att kunna fylla på de tomma hål med nya krafter, energier och nya fantastiska möjligheter.

Jag ser mig själv som en rätt modig person många gånger. Och som ständigt utmanar mig själv, och ibland utsätter jag mig för saker som jag inte alltid vet hur jag eller omgivningen reagerar på, men ibland måste man prova sig fram.
Ibland önskar jag att jag var modig nog att våga ta steget att ge upp.... Men jag klamrar mig fast. Låter inte likt mig men så är det ibland. Fast en vacker dag så....

onsdag 23 november 2011

Tur i oturen och vilken dag på jobbet!

Igår var jag som bekant på utbildning/utvecklingsdag i Västerås. När vi slutade arbetsdagen så var det en Henrik som vart sen till tåget som han skulle åka med från Katrineholm till Göteborg och en annan kille Jonas skulle skjutsa honom och Jonas hade en massa packning med sig då han höll i hela programmet för dagen. När jag skulle åka hem så upptäckte jag att killarna i sin hast råkat fått med sig min ryggsäck där även min plånbok låg i. Attans, tänk om killen som skulle åka tåg till Göteborg fick med sig den på tåget?! Hur skulle jag få tillbaka mina saker då? Då jag jagat killarna på telefon i 45 min utan resultat så gav jag upp till slut. Jag kunde ju inget göra i nuläget mer än att hoppas på att min rygga inte var på väg till Göteborg utan till Julita istället. 
När jag satt i bilen och nästan var hemma så ringde båda två. Mina grejer var inte på väg till Gbg utan till Julita, vilken tur i oturen!

Då jag verkligen behövde min plånbok (med körkort, bankomatkort mm) så fick jag åka ner till Julita idag och hämta den och ryggsäcken då Jonas jobbade hemifrån och inte hade tillgång till bil.
När jag ändå var där hos honom i Julita så tyckte han att vi kunde ta en tur på Hjälmaren med kajak. Så vi tog varsin kajak och begav oss ut bland höga vågor och blåst. Jonas som är bla kajakinstruktör på UTeBILDARNA tipsade om bra saker att tänka på vid sådant väder vilket jag var tacksamt för då jag inte direkt är jättevan att paddla kajak då jag mestadels har paddlat kanadensare i mitt liv.
Wow, vilken härlig dag på jobbet det blev! Privat lektion i kajakpaddling.

På eftermiddagen arbetade jag mer "normalt" dvs jag var på möte ute hos kund! Men jag känner mig väldigt nöjd med hela arbetsdagen!


tisdag 22 november 2011

Vilken slöseri med tid

Vaknade imorse med riktigt ont i halsen och med mörk och "sexig" röst och jag kände mig febrig.. Hostade en del. Hmm, har länge försökt dissa bort detta med att jag håller på bli förkyld. Dottern har varit lite snuvig till och från i några veckor men har hållit sig på benen hela tiden. Sambon har klagat på halsont och jag har proppat i mig Esberitox och druckit honungsvatten, te och proppat i min vitaminer, allt för att slippa bli smittad. Men imorse insåg jag att mina kureringar inte hade hjälpt mot de starka bacillerna. Men självklart försökte jag tänka positivt och lite förkylning och lite småfeber i kroppen inte var så farligt. Dessutom tycker jag att det är sådant slöseri med tid med att vara hemma och vara sjuk. Totalt värdelöst!
Bestämde mig för att det ändå skulle bli en bra dag! För självklart tänkte jag ju inte missa vår roliga arbetsdag på Björnön i Västerås idag med kollegorna på UTeBILDARNA.

Idag jobbade vi med samarbetsövningar med ämnena Syfte, Mål, Problemlösning. Vi var givetvis utomhus större delen av dagen och gjorde detta och vi passade också på att testa att samarbeta med dagens lunch som bestod av 3-rätters julinspirerad mat som vi tillagade själva över öppen eld i grupper. Det var sill, lax, senapssås, skinka, korv, potatisterinne till "förrätt". Sedan grillade vi julrostad hjortytterfilé som serverades med bakade rotfrukter, bladpersilja, tranbärssalsa och ostcréme. Till efterrätt gjorde vi katrinplommonkompott med ris a´la malta. (Kompotten var gudomligt god! Den kommer jag att göra hemma många gånger framöver.)
Lunchen åt vi ute i en lappkåta med eldstad och det var så mysigt. Vi samarbetade jättebra allihop och resultatet på maten vart otroligt lyckad! Kocken som gjort recepten var där och informerade hur han jobbat fram detta. Han kör i huvudsak närodlat och ekologiskt, vilket känns superbra!


Det finns så otroligt mycket kompetens i gruppen och alla har lärt sig mycket idag, även de "gamla rutinerade rävarna" i gänget. Alla var nöjda och glada med dagen och det var så otroligt inspirerande och givande som gav massvis med energi. Vägen hem kändes lång i mörkret och dimman med de tio milen och jag var riktigt hängig men mycket mycket glad och nöjd med hela dagen och ser fram emot fortsättningen!

måndag 21 november 2011

Årets första!

Dricker årets första glögg! Kunde inte vänta längre. Mmm vad gott det smakar! Rekommenderas :-)

Från grinig negodil till positiv "lärka"

Igår var en jobbig dag för kroppen. Men efter min kvällspromenad som jag bokstavligt talat pinade mig igenom och sen bastu efteråt, så hänger kroppen med bättre idag. När min värkande, stela och orkeslösa fibro-kropp säger aj och är motsträvig, så har jag lärt mig att jag definitivt inte då skall lägga mig ner och vila utan göra precis tvärtom. Fast det gör skitont att genomföra ett lagom styrketräningspass eller ta en lagom promenad så mår jag mycket bättre i kroppen efteråt.


Imorse vaknade jag tidigt och var supertrött förstås (hänger ju också ihop med fibron). Men jag har sedan många år gått ifrån att vakna skitgrinig och riktigt sur, till en glad och positiv "lärka" på morgonen som snabbt bestämmer mig för att ta tag i dagens agenda och jag blir alltid lika nyfiken på de många nya möjligheterna som dagen har att erbjuda. Även en gråmulen och tråkig måndagmorgon som denna. Det blir ju vad man gör det till, eller hur? Man väljer ju själv liksom! Bestämmer man sig för att det blir en skitdag så blir det det, bestämmer man sig för att det ska bli en bättre dag så blir det också det. Visst händer det oförutsedda saker ibland som man inte räknat med, men då får man ta tag i det när det dyker upp och göra det bästa av situationen. Så tänker jag iallafall. Livet känns lite lättare då också! Men som sagt, visst finns det skitdagar även för mig, som igår tex, men jag försökte ju göra något åt det och det slutade ju ganska bra!

Ha en underbar måndag kväll!

söndag 20 november 2011

Det gör ont, det gör ont....

Idag är en sådan dag då kroppen verkligen är emot mig. Vi har monterat dit ett snörasskydd på taket på nya huset och har flyttat byggställningen fram och tillbaka ett antal gånger och jag känner att jag inte har någon kraft i varken händer eller armar idag. Kroppen bara värker och jag blir så irriterad när den inte hänger med och att jag verkligen inte orkar lyfta och jag är så fumlig. Hjärnan vill en sak men inte orken. Ohh, vad frustrerande! Jag har ätit mycket kolhydrater hela helgen och det märks så himla väl.

Nu tänker jag tvinga mig ut på en promenad efter middagen och sen kör lite hantlar och avslutar kvällen med en bastu, allt för att lätta på smärtan lite. 

lördag 19 november 2011

Himmelslykta

Igår kväll så hade dottern bjudit på tjejkväll, en kompis till henne med syster och deras underbara mamma kom och vi åt middag och bastade. Jättetrevligt och mysigt. Vi skulle avsluta kvällen med att tända en Himmelslykta, en sån där lykta som svävar av värmen upp i luften och lyser så fint. Men det blåste alldeles för mycket så det gick inte.

Ikväll provade T, jag och dottern om lyktan funkade, och det gjorde den! Ikväll var det vindstilla och den lyfte sakta och sen steg den jättesnabbt och försvann högt upp i luften och lyste några minuter innan den slocknade. Det var jättefint!

torsdag 17 november 2011

Ett perfekt utflyktsmål!

Ni som ännu inte har varit vid Hjorthagen vid Gripsholms slott, åk dit! Underbar plats med mycket ekar och andra härliga gamla träd på Kungens mark som är en helt fantastisk plats att bara strosa i, promenera runt i, ha pick-nic, leka i, bada vid på sommaren, se på vacker natur och vackra vyer, promenera fritt tillsammans med Dovhjortarna som är inne på denna enormt stora inhängnad (50 hektar tydligen). Jag har ju ett av mina kontor i den vita konferensanläggningen bredvid Hjorthagen och jag har många gånger tagit en lunchpromenad där. Ta med familjen och åk dit, eller åk dit själv och bara njut en stund!

Lite historia om Hjorthagen:

"Hjorthagen anlades på 1860-talet av Karl XV på mark som tillhörde Gripsholms Kungsladugård. Den var en kombinerad promenadpark och djurgård som fick karaktären av en så kallad engelsk park
med stigar från Gustaf III:s tid. Stigarna slingrar sig till fantasieggande platser som Arkadien,
Calles grotta och Utsighten.

Gripsholms slott med anor från 1300-talet ligger strategiskt vid en vik i Mälaren och platsen har  lockat till sig människor även i förhistorisk tid. I Hjorthagen finns spår av både fornborg och gravfält från järnåldern"


onsdag 16 november 2011

Nytt vegetariskt recept under SIDOR RECEPT

GRÖNGÖLING - Ett vegetariskt alternativ till köttfärssås

Denna rätt skall jag göra imorgon till middag och serveras med spagetti och en grönsallad.
Den går ganska fort att göra och den heter Gröngöling med anledning av att den innehåller mycket gröna ingredienser dvs mycket broccoli, persilja och purjolök.

Testa vettja och se vad du tycker! Jag gillar iallafall detta vegetariska alternativ!

Det går inte att kommentera dina inlägg Helen.....

.....har jag hört flera säga till mig och jag vet verkligen inte vad det är som är fel. Vet inte om det är Blogger som lever sitt eget lilla liv...
Men jag har testat nu fram och tillbaka och försökt ändra på inställningar osv och valet Anonym i kommentarslistan nedanför varje inlägg har nu kommit tillbaka så testa gärna och skicka någon kommentar (om vad som helst) så ser vi om det funkar eller ej.

Mitt intresse för olika beteenden

Jag har under många år varit fascinerad över hur olika människor är och varför de reagerar och resonerar som de gör. Med facit i handen så kanske jag skulle ha pluggat beteendevetenskap istället för Distribution- och Kontorslinjen och senare ekonomi. Jag har alltid arbetat med människor och jag har alltid inspirerats av olika sorters människor.

I mitt arbete idag som rekryteringskonsult och säljare så får jag träffa många olika typer av människor. Som rekryterare så får jag framförallt se människors olika sidor. De kan tex stå en sak i deras CV och sen säger de något annat på intervjun eller visar sig vara helt motsatsen som person mot vad som står i CVt.

Jag fascineras av människors personligheter och när jag ser en person som tex ett företag vill ha som chef, och jag kan ifrågasätta, vill ni verkligen ha denna som chef? Hur skall han/hon med sin personprofil kunna leda de andra i gruppen när denne har en profil som säger något helt annat än att passa som ledare? Och de finns de som har en personprofil som visar att de inte är så ordningssamma och strukturerade med dåligt sifferminne, men som ändå söker arbeta som redovisningsekonom. Nja, inte så lyckad kombo :-)
Det här tycker jag är otroligt intressant och jag älskar att jobba med detta och jag lär mig nya saker varje dag och brinner verkligen för mitt arbete!

Jag har genom mitt intresse för människors olika beteenden också lärt känna mig själv och vad jag själv behöver utveckla osv och som jag hela tiden jobbar med. Jag har förändrats genom åren och jag har ett annorlund tänk och beteende än vad jag hade för tio år sedan. Något som jag har kvar men som jag förändrat är tex min envishet. Förr var jag mest envis på ett dumdristigt sätt, idag är jag envis på ett rationellt sätt (kan man säga så?) och ger aldrig upp så länge jag tror på någonting! Och vart hittar jag tron, motivationen och inspirationen ifrån då? Jo, från min egen livserfarenhet, familj och vänner och bla inspirationstalare. Många talare har jag lyssnat på genom åren och en som är bland de största inspriationstalarna i världen såg jag live på Globen för snart tio år sedan, Les Brown heter han och har mycket intressant att berätta. Han har också skrivit en mycket bra bok Lev dina drömmar (Live your dreams). Du kan få veta mer om honom om du går in på SIDOR Inspiration, Mål, Motivation - källor i högerspalten på bloggen.

Jag kommer att förstås att återkomma till dessa ämnen löpande då jag tycker att det är så häftigt och jag mer än gärna delar med mig av detta.

Snart sex år sen..


Denna lilla krabat som jag här håller i fyller 6 år om ett par veckor. Jösses vad det går fort. Från bebis till skoltjej. Så till er som har fått barn nyligen, innan ni vet ordet av det så är de stora helt plötsligt! Glöm inte att ta vara på tiden och njut av den!

tisdag 15 november 2011

Vill ha!

Den här roliga och färgglada byrån tillhör ett par grannar till oss. De bodde ett par år i Dubai och köpte denna möbel där och jag har alltid gillat den väldigt mycket. Kan inte säga exakt vad det är som gör att jag är såld på denna och jag har försökt att byta till mig den, har bett att få köpa den men de "vägrar" att sälja det! Hmm, hur skall jag få in denna i mitt hem. Kan ju liksom inte bara gå in och sno den heller... Och eftersom vi träffas så blir jag ju avslöjad på en gång dessutom... Önskar de kunde tröttna på den men nähädå.. Jag får väl nöja mig med bilden tills vidare....

Vintersulorna på

Äntligen fick jag ändan ur vagnen och byta till vinterdäcken! Plockade fram dem och bar ner till bilen och tänkte först byta däcken själv, som jag gjort så många gånger förr, men när min rygg protesterade redan när jag bar ner däcken så insåg jag att det inte är värt att hålla på själv och få ännu ondare. Åkte till Bilisten i Turinge och fick köra fram direkt och tre unga hjälpsamma och servicemindade killar satte igång alla samtidigt, vips så var däcken på på mindre än fem minuter. Väl värt 250 kr!

Tröttmössa

 

Jag tillhör de se inte kan sova om jag dricker kaffe sent på kvällen (efter halvåtta). Igår kväll "baljade" jag i mig två stora kaffeglas och somnade inte förrän ca kvart i två på natten. Vaknade kl sex och skuttade upp. Sååååå trött! Men vad gör man? Var ändå på gott humör och vi kom iväg i tid till skolan och jag tog men en stor kopp kaffe i bilen.
Väldigt många morgnar när jag kör av färjan över till Ekerö så är det så himla vacker sol och det är så vackert vid Drottningholms slott och alla parker och dylikt som jag åker förbi. Sitter gärna i bilkö förbi där så att jag hinner se och njuta av utsikten! Härlig morgon med sol och vackra höstfärger!

måndag 14 november 2011

Min inställning

Jag kan känna glädje över att jag kommit så långt att jag, jag säger inte alltid, men för det allra mesta, lärt mig att ha en positiv inställning och ett lugn när saker inte går som planerat. Där jag inte blir  irriterad eller stressad utan istället försöker att göra något vettigt eller kreativt av situation och "gilla läget" och acceptera detta. Jag kan givetvis vara stressad men har då oftast en kontrollerad stress.

Imorse vaknade jag försent vilket ledde till att jag fick skicka upp en väldigt trött dotter ur sängen som vart ledsen och irriterad för att hon var tvungen att skynda sig. Ok, vad gör det om vi kommer 10 min senare än vad vi planerat tänkte jag om det istället kan göra henne gladare och ger henne en bättre start på morgonen och hon blir på gott humör?

Vi kom lite sent till skolan och jag hade fortfarnade en lite trött med glad dotter och jag fick bli sen till jobbet. Det var dessutom halt väglag och jag inte ännu bytt till vinterdäcken... Jag tog det väldigt lugnt, men det var det tydligen inte alla som gjort på väg till jobbet imorse för det började att köa till sig på E4an efter Moraberg redan pga av olyckor längre fram på vägen. Sen var det kö precis hela vägen till Vällingby, även då jag tog färjan från Slagsta över till Ekerö och förbi Drottningholm. Jag passade på att lyssna på radio, ringa lite jobbsamtal med headsetet på och försökte att vara lite effektiv. Vad ska man annars göra när man ändå inte kommer fortare fram? Resan till Vällingby tog hela två timmar imorse och jag var inte speciellt stressad när jag kom fram utan snarare glad och nöjd med morgonen, trots att jag inte hunnit äta varken frukost eller fått i mig något kaffe på morgonen. Jag avskyr normalt sett att komma försent och gillar inte när andra inte passar tiden men inser samtidigt att om det hänger på välmående och säkerhet så föredrar jag ändå att komma försent!

På jobbet hann jag inte med hälften av vad som var tänkt men jag är ändå nöjd med arbetsdagen och känner mig glad!

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och för varje "motgång" så är man ett steg närmare "framgång" så jag ser inget annat än att morgondagen kan bli ännu bättre! OCH jag skall byta till dubbdäcken, även om det blir så att jag skall byta dem själv! Jag lovar!

Ha en underbar kväll och morgondag!

Kram

lördag 12 november 2011

Lugn och harmonisk dag

Idag tog jag tillfället i akt och faktiskt tog mig en ledig dag med egen-tid, bort ifrån allt vad hus, hem, måsten osv heter. Sambon och grabbarna jobbade med huset och jag hade en dotter som inte ville släppa mig och bara grät när jag åkte iväg en halvtimme försent. Jobbigt en stund för både henne och mig men jag vet ju att det släpper så fort jag lämnat hemmet så jag kunde vara lugn.

Mötte upp tre tjejer från MC-gänget på www.skogshojdspa.com . En av tjejerna hade förra året fått presentkort på spa utav oss på sin 50-årsdag och ville utnyttja det och vi passade på att göra henne sällskap. Jag kom dit vid halvett och vi började med att äta en god räkmacka. Mmm gott! De andra drack mousserande vin men jag körde och höll mig till bubbelvatten. Vi hade valt olika behandlingar olika tider och vi bara njöt allihop av lugnet, harmonin, och att bara låta tiden gå utan att behöva bry sig. Jag testade Floating vilken jag har hört skall vara väldigt avslappnade och avstressande. Jag kan säga att det var det. Men man blir "instängd" i en stor kapsel och helnäck liggande på rygg med en kudde i nacken och bara flyter i saltvatten i 34 graders värme. Härligt! Jag somnade (nästan) och njöt.


Sist jag var på Skogshöjd Spa så utnyttjade jag mina presentkort som jag fått i 40-årspresent och lurade med sambon då. (Bokade en sportkur till honom då vilket var en perfekt och lagom grej för alla killar). Helmysigt att bara vara vi två och bara få slappna av (man kan inte göra annat i denna miljö). Det är så superhärligt att bara få va! Oavsett om man är unga, gamla, par eller kompisgäng eller vad som, så är detta så himla skönt att bara få göra tillsammans, eller helt själv vilket jag gjorde en gång, det var superhärligt. Men har du en partner så kan jag lätt rekommendera att ta med denne och bara njuta några timmar tillsammans och få egen-tid och bara få slappna av och njuta tillsammans och i bästa tänkbara miljön!

torsdag 10 november 2011

Från Skakis till Svettis

För ett par helger sen var vi på 25-årsjubileumet She´s Back, Olga´s vilket var jätteskoj. Jag fick en tillbaka gamla minnen från förr på Olga´s då jag sprang mycket där, och jag träffade en hel del "gamla kändisar" från förr. Det jag dock saknade var det hederliga gamla dansgolvet som numera var borta till min stora besvikelse. Vi hade jätteskoj och vi kom hem sent på natten med taxi. Dagen efter så var jag såååå seg. Inte bakis men riktigt seeeg. Hade någon gett mig denna T-shirt då så hade den delvis passat... Jag var trött både i huvudet och kroppen. Men glad!
Idag var jag äntligen tillbaka på gymmet efter ett låångt uppehåll på Friskis & Svettis (samma logga som på T-shirten, men med helt annan innebörd) . Det var tungt då jag inte varit där på ett tag och det var kö till maskinerna på gymmet, men det var definitivt värt att åka dit en timme och träna!
Härligt! Nu e kärringen på g igen! She´s Back, Helen

onsdag 9 november 2011

Förändring i livet

Att gå kvar i samma gamla mönster leder sällan framåt eller till förändring. Förändringar kan kännas både skrämmande och väcka starka känslor. Ett första steg mot förändring är ju att bli medveten, stanna upp och fundera. Är allt bra som det är? Tänk efter och känn efter. Lyssna på din kropp och din inre röst. Ge det tid för vi lär oss hela tiden på vägen.
När jag sätter små eller stora mål för vad jag vill uppnå eller utveckla på jobb eller privat så tänker jag ofta:
- För varje motgång så är jag ett steg närmare framgång. Och motgångar kan faktiskt vara lika med utveckling dvs små framsteg.
- Sätt delmål (som är mätbara)
- Tidsbestäm målen, när skall jag ha gjort detta? När kan jag se hur det har gått på vägen (delmål = ett kvitto på hur långt jag har kommit på vägen)
- Stöter jag på hinder på vägen så identifierar jag dem.
- Utveckling sker gradvis. Allt i livet är en lärande process och som leder oss till något nytt och framåt.

Jag brukar belöna mig själv på vägen. Och även om jag satt ett mål så kan jag faktiskt när som helst göra justeringar, inget är hugget i sten.

Mitt ständiga mål (och delmålen som jag bockar av vartefter), är att ta mig vidare på vägen, att leva livet väl. Att älska, träna, umgås med familj och vänner, skratta och vara glad, vara närvarande och kommunicera och känna och se. Denna "nya" väg som jag valde för flera år sedan har gjort mig stark och får mig att må väldigt bra! Det tog många år och en bra bit in i det vuxna livet innan jag hittade denna lyckosamma riktning.

Att försöka se gåvan varje dag, även om jag ibland vill ligga kvar under täcket, att vakna varje morgon till en ny härlig dag gör mig oerhört tacksam och lycklig för vad livets hårda skola har gett mig. Livet formar oss och livet är inte rättvist. Jag har inte alltid tyckt att livet varit så givande och det har funnits gånger i mitt tidigare liv där jag knappt har orkat leva. Men jag hittade styrkan, motivationen och lyckan i mitt liv i mötet med mig själv (jag har jobbat hårt i många i år för att finna den).  Jag tog chansen att födas på nytt! Som vuxen - utifrån mig själv.

Ibland kan det vara tvunget att göra större förändringar för att må bättre. Se dig omkring efter förebilder. Ta fram det positiva, tänk positiva tankar och lev på positiv respons. Du kan faktiskt påverka ditt liv genom ditt sätt att tänka!

"Kom alltid ihåg att du inte bara har rätt att vara en individ, du har också skyldighet att vara det"
Eleanor Roosevelt

Kram älskade familj och vänner!

tisdag 8 november 2011

Men för guds skull!

För guds skull låt mig få sova någon gång en hel natt! Jag blir tokig! Lägger mig på kvällen och ligger vaken ett tag innan jag till slut somnar väldigt trött för att sen vakna någon timme senare. Fortfarande lika trött. Men med tankar malandes i huvudet om dagen, morgondagen, måsten, offerter som måste skrivas, idéer att förverkliga och saker att klara av. Vill bara somna om, och vakna upp som en normal människa. Men varför vaknar jag på natten och har en massa tankar och idéer? Varför dyker inte de bästa tankarna upp på dagen istället? Jag har ett anteckningsblock bredvid sängen och det händer att jag tänder lampan och skriver ned stolpar tills morgonen därpå, bara för att försöka kunna släppa tankarna på natten. Ibland när jag vaknar så undrar jag när jag läser anteckningarna, hur tänkte jag här?? Och kommer inte alltid ihåg hur jag resonerade på natten.... Försöker fokusera på att tänka på helt andra saker för att kunna somna om, men vissa tankar bara fastnar i mitt huvud och upprepar samma sak om och om igen utan att jag kan somna om.
Kastar mig av och an i sängen, vänder och vrider mig. Vill ju bara kunna sova för fasiken! Somnar om in i en djupsömn. Vaknar av grannens jävla tupp som har en ljudnivå och ett magstöd som inte är av denna värld! Klockan är mellan 04.00 och 05.00. Hur i hela friden kan en tupp vara så förbaskat pigg så tidigt på morgonen? Räcker väl med att den börjar gala runt 06.30/07.00-tiden som de andra tupparna runtomkring?? Men nähädå. Suck.

Ibland ger jag upp och går ner till undervåningen. Dricker lite vatten. Tittar ut mot en gryende morgon och ser ett rådjur eller en katt på tomten. Det är mörkt och tyst och stilla. Strechar min värkande kropp. Lägger mig i soffan. Sover väldigt obekvämt i den men där hör jag iallafall inte tuppen. Har sagt till grannen med tuppen att jag inte kan sova pga den. Hon skulle göra sig av med den tillsammans med några hönor sa hon då... Det är många veckor sedan. Och tuppjäveln är kvar!

Slumrar i bästa fall om igen, men nattens få futtiga timmar tär på mig. Vaknar på morgonen tom i bollen. Vill inte vakna med dåligt humör! Men har yrsel och huvudvärk och känner mig sliten och det finns risk för att spåra ur. Men jag bestämmer mig för att dissa bort de negativa känslor och tankar och istället koncentrera mig på att bli redo att ta mig an dagens agenda.

Tröttheten sitter i, det stora kaffeglaset står bredvid mig. Svårt att koncentrera mig. Dricker lite vatten. Går ett varv. Andas lite extra. Öppnar dörren och går ut på tomten och drar in några djupa andetag utav höstluften. Går in och bestämmer mig för att börja jobba. Tar några klunkar kaffe. Snart är kaffet slut i glaset, fixar en ny kaffe. Nu är jag redo! Fokus på det som är viktigt och skriver små kom-ihåg-lappar och organiserar. Så lyckas jag få en motiverande och kreativ dag och tränga bort tankarna på att inte känna mig fräsch och utvilad. Tar en kort lunchpromenad och jag blir pigg. Dagens höjdpunkt och resten av dagen är räddad och det finns ingen som helst tillstymmelse till dåligt humör och jag är en glad prick när övriga familjen kommer hem!

Men jag skulle gärna vilja "göra-mig-av" med tuppen!

söndag 6 november 2011

Jag har blivit en latmask....


Jag har blivit en latmask..... och dålig på att prioritera.. Det här med Friskis&Svettis har tyvärr inte blivit en prio då jag jobbat mycket och flackat och farit en del i jobbet sista veckorna. Tiden har helt enkelt inte räckt till och jag har varit dålig på att prioritera de få korta stunderna för just den biten. Men jag kämpar med mina enkla träningsredskap hemma och lite... dock inte lika flitigt längre... med promenader. Hmm, nu har vi skruvat kök hela helgen, och det vart väl 25-30 köksskåp att skruva ihop och jag var på hugget på em för att gå en kvällspromenad, men både T och jag lade oss skavfötters i soffan vid sjutiden och var heeelt slut båda två. T har sovit en dryg timme men jag är fortfarande uppe, men känner mig helt kokko i skall så det är dags att gå och lägga sig och sova för natten.
Fattar inte riktigt vad orken tog vägen ikväll. Helt borta... Men men, nya tag och nya krafter för en kommande härlig måndag med nya möjligheter!

lördag 5 november 2011

Snurran

Idag kom jag och tänka på min katt som jag hade mellan åren 1985 - 2003, Snurran. Henne tänker jag på ibland och kan sakna henne och hennes egenheter :-). Jag minns så väl den dagen när jag hämtade henne, då var hon bara sju veckor gammal och hade precis blivit rumsren. Hon fick namnet Snurran för det passade henne så bra. Hon älskade att lägga sig på sidan och på rygg och rullade alltid upp ett kvarts varv till när hon reste sig upp, så hon snurrade ett varv. Jag var 17 år när jag skaffade henne, jag bodde hemma och hade redan från början bestämt att hon skulle följa med mig när jag flyttade hemifrån. Det gjorde hon också knappt två år senare.

Hon var väldigt speciell och lite som en hund. Hon lydde jämt och gjorde som man sa, det sägs att man inte kan tämja en katt, men det går att lära dem att lyda hävdar jag. Hon var en trofast, envis, nyfiken, lekfull och oerhört charmerande katt. Min bästa vän i många lägen. Hon hade en speciell päls, när hon hårade så vart det inte hår på kläderna utan mera damråttsliknade fint hår. Hon var det mjukaste man kunde tänka sig och jag har aldrig träffat ett så mjukt katthår någon gång.

När hon var fjorton år så fick hon väldigt dåliga njur- och levervärden och veterinären meddelade att hon hade max ett halvår, ett år kvar att leva. Men denna envisa lilla överlevare levde hela fyra år till. Sista året så hörde hon väldigt illa och när hon sen en dag vart alldeles dimmig på ögonen så insåg jag att hon hade blivit blind. Att vara både blind och döv var ingen bra kombo. Tiden var inne för henne, att få somna in, hon visste inte var hon var, gick in i saker och gjorde sig illa. Det var inget bra liv för henne. Jag visste ju att den dagen skulle komma förr eller senare och hon hade ju levt på "lånad tid" i flera år. Vi fick hela 18 år tillsammans, vilket är mycket.

torsdag 3 november 2011

Tjejkväll ikväll


Ikväll är sambon borta och kommer inte hem förrän imorgon. Felicia fick komma hem tidigare från skolan idag och jag tog en ledig em. Vi åkte iväg och handlade middag och hem och lagade en tidig middag idag. Sen har vi bara myst i soffan, tittat på barnprogram, ritat, tänt en brasa och en massa ljus och bara njuter av att vara ensamma och inte göra något speciellt. Supermysigt och underbar kvalitetstid oss tjejer emellan

Vårt nya kök....

.....kom i veckan... jösses, vad många paket... vart skall man börja? Enligt följesedeln är det ungefär 130 artiklar... Hmm, vi vet vad vi måste göra i helgen, för allt skall skruvas ihop och vi måste se att vi verkligen har fått med allt och att allt är helt, detta inom 7 dagar och vi fick hem allt i tisdags. Tur att man är van att jobba på helgerna också :-)

En häxa till dotter

Som tur är, ingen riktig häxa. Hon är egentligen en princessa i vanliga fall.
I helgen så klädde hon ut sig då hon skulle på 6-årskalas hos en kompis och teamat var Halloween. Och hon gick verkligen in för detta och visste precis hur hon skulle se ut. Klänningen fick hon förra året och den passade även i år, hatten har hon haft länge. Häxnäsa, löständer, smink och orange hårspray var bara ett måste för henne, hon hade redan innan bestämt sig för sitt utseende och hon var väldigt nöjd med resultatet. 


Kom på en tokig sak, jag kanske ska, Halloween-klädd och med ett tomt vinglas i handen gå över till grannen imorgon fredag och knacka på och säga Hallo viiin....! :-) Vad gör man inte för att få ett glas vin av grannen, hihi. En typisk knäpp idé från min sida... Nä, jag skall nog skruva köksskåp...

onsdag 2 november 2011

Dålig framförhållning

För ca 9-10 dagar sen så fick jag ett samtal från en kvinna som undrade om jag var intresserad av att vara med som statist på filminspelningen av Lisa Marklunds senaste film i två scener. Jag tackade ja och fick beskedet att jag snarast skulle få mer information per mail om vart jag skulle infinna mig, vilken tidpunkt och vilka kläder som gällde osv. Jag har inte fått någon mer info och i och med att jag inget hört och inspelningen är imorgon så antog jag att det inte skulle bli något av för min del.

Halvfyra i eftermiddags fick jag ett sms som meddelade att "vi ses vid 08.20 vid Mosebacke och bla bla bla.... och vi avslutar dagen ca 17.45". Framförhållning....? ehh nä. Jag var helt enkelt tvungen att hoppa av och förklara att jag måste ta hand om mitt barn från skolan (då pappa är borta dessutom)... Irriterande att de inte håller vad de säger så att man kan planera...
Produktionsbolag.... Det är inte första gången... Tur man inte är skådis :-)

tisdag 1 november 2011

Personlighetsanalys

Imorgon skall jag på en intressant produktutbildning på Utebildarna som jag samarbetar med. Och en introduktion av ett analysverktyg som används för att göra Personprofiler, Befattningsprofiler och Grupprofiler. Detta verktyg används till att få fram och klargöra de personliga egenskaperna hos en person och tex få fram vilken ledarstil som denna har samt klargöra vilka de olika egenskaperna är som finns i en grupp och vilka profiler som passar ihop och vad man skall tänka på för att få en grupp att fungera tillsammans.

Detta är något som intresserar mig mycket, hur människor fungerar ihop och varför man ibland reagerar så olika som man gör.

I januari och i februari så kommer jag att genomgå en riktig utbildning av detta analysverktyg för att kunna göra egna personlighetsanalyser och lära ut detta just enligt denna modell. Under utbildningen  kommer jag att kunna erbjuda ett par stycken frivilliga personer att göra denna profilanalys. Om någon är intresserad så kan denne höra av sig till mig.

Själv har jag gjort ett par stycken personlighetsanalyser, bla IPU och Myers Briggs och det är mycket intressant att få veta "vem man är" för det brukar stämma kusligt bra till största del.

Vill ha!

Ikväll tog jag en skön kvällspromenad och det var riktigt skönt ute. Jag mötte väldigt många som både var ute och sprang, gick stavgång och väldigt många som tog en kvällspromenad med hunden. Och varje gång som jag mötte någon med hund så kände jag att åh vad jag skulle vilja ha hund. Sambon skulle vilja ha en Golden Retriver men jag föredrar hellre en hund som inte tappar så mycket hår. En ras som jag tror skulle passa oss är Pumi, den får man klippa ca tre gånger per år och den hårar inte. Allergivänlig och lagom stor. Inte så stor som en Golden och inte så liten som en pudel. Den är rätt lagom stor. En lättlärd och trevlig familjehund och den finns i svart, vit, rödbrun, mörkbrun och grå. Visst är den söt?
(lånade bilder från bl Akinnaz och Bennaz)                                                 
I nuläget så känner vi inte att vi varken kan ha hund eller skulle ha tiden för en, men i framtiden lutar det åt att det kommer att bli en liten vaffing.