Etiketter

måndag 31 oktober 2011

Mål och drömmar!

De senaste 10 åren så har jag för mig själv satt upp målbilder. Jag har under dessa 10 år haft en stor anteckningsbok där jag på insidan av pärmen satt upp bilder med mål och drömmar som jag har haft och velat uppnå inom ett visst antal år. Dessa bilder har inspirerat mig mycket och även fått mig att tvivla på om jag verkligen kan uppnå detta. Bild 1 längst upp till vänster är en bild på en dröm om en utlandsresa väldigt långt bort. Resultatet av det målet vart en långresa till Dubai 2007. Bilden nedanför, att inom en femårsperiod äga en sportbil. Jag köpte en begagnad röd Audi 80 Cab som var i min ägo under 1,5 år. Bilden längst upp till höger visar en dröm om att få bo nära vattnet. Jag flyttade 2004 till den bostad jag bor idag, 200 meter från sjön Yngern. Lilla bilden med huset, Att få äga ett fint hus, ja ett nybyggt sådant flyttar jag in i under 2011/2012. Stora bilden nedtill, Bo och vistas och uppleva naturen så mycket som möjligt, ja jag kan inte bo närmare naturen än vad jag gör idag och är jämt ute i naturen och skogen.
Alla dessa målbilder har uppnåtts under en åtta/nio årsperiod och drömmarna är uppfyllda. Dock bor vi inte i nya huset riktigt ännu men vi bor i ett egenägt hus.

Min tro och min övertygelse till att uppnå de mål som jag sätter upp och har uppnått säger mig att vem som helst kan uppfylla sina mål och drömmar om man bara bestämmer sig. Det handlar ju hela tiden om ens egen inställning. Du kan göra vad du vill, bara du bestämmer dig för det! Du klarar av vad du vill, bara du bestämmer dig! Uppfyll dina mål eller drömmar du också!

Idag fick jag tråkigt nog veta att en vän skall separera från sin sambo som hon har två barn tillsammans med. De har varit ihop i ca 15 år. Hon kommer att klara detta bra för hon har bestämt sig. Hon kommer att gå vidare i livet och uppfylla sin önskan och sitt mål i sitt nya liv.

Själv så fortsätter jag på en ny anteckningsbok med drömmar och mål som jag tänker uppfylla! Jag slutar aldrig drömma och jag slutar aldrig motivera mig själv till det jag vill uppnå! Mål och drömmar är till för att uppfyllas. Lycka till med dina mål och drömmar i livet!
Kram

Snart nytt år

Då jag börjat boka in möten för nästa år redan så var jag tvungen att införskaffa en ny kalender. Jag sprang iväg till Åhléns på lunchen och fastnade direkt för den här! Den innehåller förutom kalender och adressefält även Klokskaper, Vilorum för själen, Att hitta hem, Ögonblick av lycksaligheter, 2-meters vingar, "Vyssan lull", Förhoppningar och Förändring.
Kloka saker och läsvärt! Kalendern är för mig praktisk och rolig med sköna bilder, dessutom är den mycket trevligare än en "vanlig kalender" som jag annars brukar köpa. Vissa år har jag använt filofax för att jag behöver utrymme att skriva, men tycker att den är alldeles för stor att släpa med sig. Normalt sett brukar jag ha post-it lappar i kalendern i olika färger för Viktigt, Kom ihåg eller Att göra, men denna innehåller delar av det plus lite till. Jag är så himla nöjd med mitt inköp!

söndag 30 oktober 2011

Ny bok

Jag är ju som bekant riktigt dålig på att läsa böcker. Men några böcker har jag läst genom åren och jag skall närmast börja läsa en bok som är inom ett område som jag ofta stöter på hos många människor runtomkring mig, även hos mig själv ibland, dålig självkänsla. Intressant att försöka ta reda på vad detta beror på och varför det är så många som faktiskt har dålig självkänsla. Mia Törnblom gillar jag och jag inspireras av henne. Någon som har läst boken och isåfall, vad tycker du om boken?

torsdag 27 oktober 2011

Ser fram emot lördag!


Ojojoj, på lördag kväll skall jag och sambon ut på galej. Det var länge sedan. Och vi skall till Olga´s Bar som har en särskild kväll, de firar 25 års jubileum! 1987 öppnades dörrarna till Olga´s Bar och jag som gammal partytjej kan minnas tillbaka med stor glädje och galna minnen alla de åren som jag sprang där. Jag sprang nog där som mest mellan åren 1993 och 1999. ALLA som man kände var ju där och dansade, partade och umgicks. Gud vad mycket kul vi hade!

På lördag är det 35 årsgräns (!) och jag misstänker att det är väldigt många gamla "kändisar" som man kommer att stöta på. Skall verkligen bli skitkul! Att återigen få skutta runt på dansgolvet och larva sig och återuppleva gamla nostalgilåtar och parta loss! Hoppas vi ses!

Man har väl inte förändrats så särskillt mycket va? Hihi! Herregud....

onsdag 26 oktober 2011

Nytt enkelt recept

Nytt enkelt frukostbrödsrecept finns förresten under RECEPT på Sidor.

Jag och läsa böcker

Jag är riktigt dålig på att läsa böcker. Har alltid varit, och kanske alltid kommer att vara också tyvärr... De enda böckerna jag läser är de som jag läser för min älskade dotter Felicia. Men alltid när jag läser så börjar jag efter en stund att jäspa väldigt mycket så att jag håller på att somna... och det före henne på kvällen. Jag är hopplös! Det är inte för att jag tycker det är tråkigt att läsa för henne, jag kan bara inte läsa böcker så bra... Det är likadant om jag sitter eller ligger och läser en roman, jag jäspar och jäspar och till slut är jag tvungen att lägga tillbaka boken för att lägga mig och sova. Suck. Jag är verkligen hopplös på detta. Jag skulle jättegärna vilja kunna läsa böcker. Under uppväxten berodde ju min läsbrist på böcker på min "ordblindhet" men som jag övat bort en del utav genom åren. Men en hel del utav det hänger ju kvar...

Däremot så tycker jag om att läsa tidskrifter med sådana ämnen som verkligen intresserar mig och som jag brinner för, tex dessa!

Person utveckling tex är något som jag hela tiden berörs av både privat och i arbetet. Jag har mer och mer sökt mig till detta främst privat, för att förstå vem jag är och varför jag reagerar som jag gör, men också väldigt mycket i arbetet då detta ger mig både förståelse för varför andra är som de är och vad som gör att människor hela tiden söker sig till så olika sätt att leva, arbeta, tänka osv. Det är rätt häftigt när man väl börjar förstå. Hela tiden så utvecklas man ju som människa ju äldre man blir och ju mer man får uppleva, både privat och i arbetet.

För min del så började det brinnande intresset för ca 10 år sedan då jag gjorde min första personlighetsanalys, och kort sagt så har jag gått ifrån en riktigt morgongrinig bitch till en positiv lärka (dock rätt trött sådan ibland) men som är glad att få vakna upp varje morgen till en ny dag med nya möjligheter.
Detta har gett mig så mycket egna kickar och förståelse för andra människor! Häftig känsla kan jag säga! Jag skulle gärna vilja dela med mig av detta och försöka inspirera andra. Jag försöker ibland, men jag vet inte riktigt om jag är särskillt bra på att förmedla detta vidare... Men jag lär mig hela tiden, så en vacker dag kanske jag står som föreläsare och förespråkar utifrån mina egna erfarenheter, känslor och tankar och kan förmedla detta på ett riktigt bra sätt! Jag hoppas det, för det vill jag verkligen göra!

Ha en underbar onsdagkväll (lill-lördag idag va?)! Kram

Nytt för dagen..

Jag har ju bloggat i ett par månader nu och jag har gjort ett test för mig själv om det här med att skriva och blogga är något för mig eller inte. Det har ju visat sig vara ett effektivt sätt för mig att få tänka till, förnya, förändra mitt sätt att uttrycka mig och förmedla budskapen, på gott och ont. Och faktiskt så har bloggen även "effektiviserat mina projekt" som jag har i huvudet, i mitt "tankemönster".  Nu bryter jag mitt gamla mönster och påbörjar något nytt!

Det har hittills varit blandad kompott av innehåll i bloggen och i söndags kväll så föll polletten äntligen ner för hur jag skall "gå vidare" i blogglivet, vilken nivå som jag skall lägga de olika innehållen, men det kommer att ta sin lilla tid att få till detta så att jag blir helt nöjd. För tid är något som jag inte riktigt har och bloggens nya utseende är inte definiv utan jag kommer att förändra både utseende och innehåll vartefter som jag får tid att hålla på med bloggen.

Så, nu vet ni varför ni inte kände igen er när ni kom in! :-)

måndag 24 oktober 2011

Mycket lyckad början!


Idag så lyckades jag rätt bra på min första dag på mitt nya uppdrag. Kom tvåa i en del av säljtävlingen men vann i en annan del av säljtävlingen. Detta bland 9 säljare. Ingen dålig början för mig! Drömmen vore ju självklart om detta höll i sig, men min erfarenhet säger att det kommer skitdagar där utfallet blir nada. Sådana misslyckade dagar måste man ju ta sig igenom för att sedan kunna lyckas igen. Så, bäst att gå och sova och ladda om, för imorgon är en ny dag med nya möjligheter! Sov gott mina underbara vänner!

söndag 23 oktober 2011

Ett gott skratt..

Idag var jag och T iväg till K-Rauta och fyllde släpet med en massa gipsskivor, våtrumsskivor och ett antal golvspånskivor. När vi kom hem med allt så skulle våtrumgsskivorna upp på övervåningen. Man kan tro att skivor av gips kan vara lätta med jag kan säga att de är rätt så tunga. Vi tog en skiva i taget och i och med skivorna är sköra och trappen är liten så vart det lite pyssel. När vi burit in ett par stycken och bar in ytterligare en så gick jag först upp i trappen, och när jag var nästan uppe så vet jag inte vad som hände. T tryckte på lite för fort nedifrån och jag tappade balansen och föll baklänges ut på golvet på övervåningen och drog med mig en kabel med lampor ned från taket, en av de hårda glödlamporna ramlade rakt ner i huvudet på mig och slocknar.. Där ligger jag med en gipsskiva halvt över mig med en sladd med glödlampor runt huvudet och T bara gapskrattar. Det gjorde ondare att få denna lampa i huvudet än vad jag kunde tänka mig, men jag skrattade gott jag också.

Senare så kände jag att jag fått en bula i huvudet. T småskrattar åt mig för han tyckte att det såg så himla roligt ut. Hm, jag bjuder på det :-)

torsdag 20 oktober 2011

Nej! Jag vägrar!

Peppar, peppar så har vi varit förskonade mot förkylningar och andra sjukdomar i familjen i princip hela 2011. Dottern som tidigare gick i I Ur och Skur förskola var väldigt sällan sjuk under tiden hon gick där. Jag tror att hon har varit hemma och varit sjuk 2-4 gånger per år sedan hon började i den verksamheten, så vi har varit lyckligt lottade med ett friskt dagisbarn sista åren.

Nu när hon går i skolan med många fler elever och fler "allmäna platser" där baciller lätt sprider sig så är väl risken stor att hon blir sjukare oftare. Men jag kan ju hoppas på att hennes immunförsvar har byggts upp bra och blivit starkt med massor av frisk luft i förskolan.
Jag proppar i henne vitaminer och hemgjord C-vitaminrik äppeldricka varje morgon och peppar, peppar så har hon hittills varit i skolan varje dag sedan skolstart. Dock lite snuvig till och från bara. För första gången på väldigt länge så har jag ikväll känt att det är dags att ta några Esberitox då det börjar svida lite i halsen. Jag vägrar att bli sjuk nu! Dissa dissa bort virus och baciller!

onsdag 19 oktober 2011

Ytterligare en dator....


Idag vart det investering i en ny lap-top på firman. Den gamla har jag fortfarande kvar och kör bokföringsprogrammet i den, men eftersom den har en spräckt skärm så är den alltid kopplad till tv-skärmen, dessutom har ljudet försvunnit på den och så är det en massa annat strul med den.

Sen har jag en till lap-top som jag alltid använder men som egentligen inte är min egen utom Mervärdens dator, så jag var tvungen att köpa en ny som jag kan ha med mig till och från arbetsplatserna när jag är ute på vift. Hm, tre lap-topar, men men, det måste fungera. Men det vart ingen värsting-dator direkt, utan en lagom till lagom pris. Så nu står den på laddning så får jag dra igång den också sen. Denna gång tog jag dock försäkring på den, vilket mitt försäkringsbolag tipsade om när jag köper den på firman, annars ligger självrisken på en dator på hela 8000 kr på företagsförsäkringen. Lite väl saftigt när min första firmadator med spräckt skärm kostade 7000 kr när jag ville laga den... Så det vart billigare att köpa en ny!

tisdag 18 oktober 2011

Det finns faktiskt ingen som kan förstå.....


Det finns nog ingen som kan förstå vilka helvetestankar och helveteskänslor som jag mellan 20-årsåldern fram till för ca 5 år sen har känt och har levt med. Jag har länge kämpat med tankar, känslor och min inställning för att komma så långt i livet och våga ta steget att bilda den familj som jag alltid har velat haft!
Jag älskar min sambo och mina bonussöner oerhört mycket!

Men det finns faktiskt ingen som kan förstå denna oerhörda starka kärlek som jag har till min underbara dotter och som är absolut det finaste jag har i livet! När du föddes, så gjorde du mig hel som människa! Felicia betyder "(stor) Lycka" på latin och det är precis vad du hela tiden har gett mig! Jag älskar dig något så fruktansvärt mycket Felicia! Oavsett vad som händer i livet så kommer det för alltid att vara du och jag!
(Ni som vill veta vad jag menar, vet vart ni skall läsa vidare... Kram)

måndag 17 oktober 2011

Dax att förnya höst- och vintergarderoben


Jag insåg idag när jag satt och skrev samarbetsavtal med Utebildarna, som jag delvis kommer att jobba för from nu, att jag måste nog köpa lite nya utekläder, då mina gamla börjar blir väldigt gamla och slitna. Jag har under kvällen suttit och tittat på nätet på Haglöfs hemsida, Intersport, Stadium, Outnet, ITAB Kläder, Naturkompaniet mfl. Det värsta är att jag tycker nog att jag behöver en hel del nytt, vilket gör att det blir rätt så dyrt för plånboken.... Jag satt och jämförde lite mellan de olika nätbutikerna och det dyraste vart svindyrt och det billigaste....dyrt. Suck, jag måste nog hejda mig lite. Jag får helt enkelt handla det nödvändigaste och sen få slita på de gamla lite till som är mindre akut att förnya... Det finns ju sååå mycket kul och praktiskt som jag skulle vilja ha!

lördag 15 oktober 2011

Spännande höst och vinter

Under den närmaste veckan skall jag börja jobba med ett spännande uppdrag, jag skall börja sälja in tjänster inom Utveckling, Utbildning och Rekreation till företag. Dessa tre delar kommer sedan att utföras ute i naturen och företagarna kommer att få uppleva friluftsliv. Detta är en fantastisk möjlighet för mig att utvecklas inom olika friluftlivsaktiviteter och även kunna utbildas och kanske få certifikat i olika delar. Jag älskar naturen, skogen, friluftslivet och att få chansen att uppleva detta på arbetstid, är som jag tidigare sagt, en dröm som jag länge har haft!

Jag kommer att fortsätta att vara underkonsult och jobba med rekrytering som tidigare och kommer att varva dessa uppdrag. Jag känner att det kommer att bli en bra kombination att jobba på detta sätt.

Dessutom har jag ju lite smått börjat nosa på reklamfilms-branschen och varit på casting inför reklamfilmerna. Nu har jag hoppat av ett utav uppdragen, och det är att vara Zoombie (!?) i en kommande serie "Den sista dokusåpan" där man som Zoombie skall vara nerblodad och skrämma skiten ur kändisar. Denna inspelning är nästa vecka i Uppsala men jag hinner inte dit då det krockar med annat jobb.

Om två veckor skulle jag ha medverkat i en reklamfilm för ett bilmärke och där man inte ska vara höjdrädd, vilket jag inte heller är. Men nu har produktionsbolaget tagit beslutet att de istället för att ta in statister för rollen till detta, så tar de in utbildade akrobater och stuntmän då svårighetsgraden på jobbet av säkerhetsskäl kräver det. Även om jag gillar utmaningar så var det nog klokt beslut att inte få medverka i den reklamen.

Med andra ord så ser jag fram emot en mycket spännade höst och vinter med många intressanta upplevelser! Livet är fullt av möjligheter, det gäller bara att ta vara på de möjligheter som ges! Jag vill inte ångra när jag blir gammal att jag inte tog chansen att våga prova nya saker och inte tog chansen till utmaningen som jag var nyfiken på! För vad har jag att förlora??

torsdag 13 oktober 2011

Glädjerus!


Jag har bokstavligt talat hoppat glädjeskutt från altanen in i huset, så till den milda grad att jag höll på att snava över vedkorgen vid öppna spisen... Detta efter ett glädjande besked per telefon, Utebildarna vill att jag börjar att arbeta för dem och jag börjar redan nästa fredag! Yippi!! Så himla kul och jag är så taggad!! Fy fabian vad jag är glad! Skall dit nu på måndag och skriva samarbetskontrakt. Ser verkligen fram emot detta! Åh, jag kan inte beskriva detta glädjerus som jag nu befinner mig i!
Måste nog ta en promenad eller nåt......

Om jag var ett djur, vad skulle jag vara då??

Om det fanns ett liv efter detta och om jag då skulle få bli ett djur, då skulle jag lätt bli en katt! En katt sover större delen av sitt liv, de kan dock höra en mus på ca 20 meter avstånd när de sover, har koll på allt, slappar hela dagarna, smyger omkring och fångar med lätthet sitt byte, försvarar sitt revir, äter, sover, slappar, blir ompysslad och har det skönt. Tänk att vara katt och få hoppa upp i någons varma knä och mysa eller lägga sig vid öppna spisen och kura en kall höst eller vinterdag. En katt har aldrig problem med sömn!

Våran katt, Cindy, som är en kär familjemedlem, är en blandning mellan Norsk skogskatt, Main Coon samt Europe (bondkatt), hon är flerfärgad och är nu 7 år gammal. Hon är en väldigt social katt som mer än gärna pratar (jamar) högt och tydligt från långt håll när hon ser någon, hon går gärna med på promenad och hänger ofta med till grannen när vi går över och håller koll på oss. Hon är i mångt och mycket som en hund som dessutom lyder oss ibland. Men en katt är en katt och gör oftast som den vill, men det går att lära en katt vad den får göra och inte såsom tex inte hoppa upp i sängen, bordet, diskbänken, komma när man ropar osv. Vi förstår varandra väl och vi vet vad hon vill när hon försöker visa oss det.

Tänk att ha ett så bekymmersfritt och fantastiskt liv som hon har, lever på tomten och i skogen, kommer in när hon vill ha mat, äter, sover och kelar i någons knä och charmar både oss och grannarna. Närmaste grannen ser henne lite som deras katt då hon har charmat dem totalt och ofta sticker dit och gärna in till dem för hon vet att det alltid finns någon ostbit eller skinkbit hos dem.
Just nu ligger hon i mitt knä och värmer mig i höstrusket och småpratar och spinner!


måndag 10 oktober 2011

Kommer en av mina drömmar att gå i uppfyllelse?

Efter ett antal telefonsamtal, ett par långa intressanta möten på annan ort så väntar jag nu med spänning på ett JA eller ett NEJ. Blir det ett NEJ då blir jag rätt så besviken då detta är en dröm som jag länge haft... Blir det ett JA, då kommer jag att hoppa utav glädje och jag kommer att få kombinera ett av mina stora intressen med mitt dagliga arbete.

Detta mycket stora intresse är att få vistas ute i naturen och leva friluftsliv. Om jag får ett JA så skall jag som egenföretagare, dels sälja in tjänster till företag som vill utveckla sig, utbilda sig eller bara är i behov av någon sorts rekreation. Och dels så kommer jag att få vistas utomhus och köra friluftsaktiviteter för dessa företag som skall utbildas/utvecklas inom ledarskap, teambildas eller bara ha en kickoff utomhus.
Att få uppleva naturen och friluftsliv på arbetstid är för mig något som jag drömt om då jag alltid haft inomhusyrken och jag har saknat ett "uteliv". Om några dagar så vet jag om jag får min dröm uppfylld eller ej! Håll tummarna för mig!

söndag 9 oktober 2011

Underbara söndagkväll

För många är söndagkvällen lite "jobbig" då man skall upp och jobba på måndag morgonen. Jag tillhör väl också de som tycker så egentligen men jag är ju också en sådan person som försöker vända jobbiga saker till något positivt. Därför har jag som avslutning på veckan börjat med en skön och givande kvällspromenad efter ett oftast fysiskt krävande arbetshelg med hus och tomt och efter promenaden brukar jag tänja ut kroppen i vår vedeldade bastu. Ikväll hoppade jag promenaden, njöt av en lång middag med ett stort glas rött. Men bastun håller jag på att värma upp och strax skall jag gå upp och sätta mig! Ute är det kyla och regn.
Det bästa efter bastun är att jag är varm och go och dssutom sover jag väldigt bra på natten. Underbara söndagkväll!

Härlig höstdag!

Igår var en sådan där underbar höstdag då solen sken och det var sådär lagom kallt. Löven på träden skiftar med vackra färger mellan gult, grönt, oranget och rött. T stod på taket och fixade fast den sista plåten runt skorstenen och nockplåtarna medans jag stod nere på marken och kapade gammalt virke som vi skall använda som ved. Vi eldade i vår tunna sådant som vi inte kan använda till ved. Jag klippte en gräsmattorna för sista gången i år och gjorde ren gräsklipparen under.
Vi drack kaffe och tog varsin varmkorv ute på altantrappan T och jag medans dottern var hemma hos en kompis.
Innan middagen så gick jag ut i skogen ca 1 timme och plockade kantareller. Jag hittade först bara gula kantareller och det tog ett tag för mina svampögon att ställa om sig till de mörkare trattkantarellerna. Jag hittade en hel del under denna timme och det underlättade något enormt att ha med sig svampkniven, dels går det fortare att ta tag i flera svampar samtidigt och kapa av dem när man plockar, dels så borstar man bort skräpet på en gång och då är det bara att skölja av dem när man kommer hem och sen bara förvälla. Spar mycket tid.

Idag är det också en fin höstdag, dock var det riktigt kallt imorse med frost på gräset. Eftersom vi struntade i att åka till Dalarna och Rättviksmarknaden denna höst så skall vi efter lunch bege oss in till Turingemarknaden en sväng, då dottern är köpsugen och hon har tömt sina sparbössor för att handla något kul. Men idag åker vantarna på! Ha en underbar söndag!

fredag 7 oktober 2011

Jisses vilken tonåring jag har fått

Det händer grejer med vår snart blivande sexåriga dotter.... Oj vilka humörsvängningar hon har! Det har varit på gång länge men nu är den verkliga 6-årstrotsen igång på allvar och hon har blivit en riktig "tonåring".

Under dessa snart sex år som jag har varit mamma till denna underbara lilla tjej så har jag haft en guld-tillvaro hittills. Jag har alltid haft det så lyxigt med en dotter som sovit hela nätterna sedan hon slutade ta flaskan vid tre månaders ålder. Hon har alltid lagt sig vid mellan halvåtta och åtta-tiden och sovit till åtminstone sju, halvåtta på morgonen om hon inte måste upp tidigare. Hon har alltid varit tillmötesgående, dock har hon alltid varit envis, bestämd och har vetat vad hon vill här i livet men har aldrig varit ohanterlig på något sätt.

Nu går hon i sexårsverksamhet och det märks på henne och flera i klassen att sexårstrotsen tydligt finns. Det händer verkligen grejer just nu. Hon vaknar mycket på nätterna och kan inte sova, varpå jag går ner till henne och får inte mycket sömn när jag försöker få henne att somna om... Oftast får jag lägga mig i soffan närmast rummet intill hennes då jag annars sover uppe på loftet.
Nu pratas det mycket hemma om vem som är tokkär i vem, mycket utav orden; typ, verkligen! Nä verkligen inte!!, inte snyggt, jo men det är sant!! määhh, hallå! Mycket grin och sura miner och stooooora protester och grejer som helt plötsligt kastas hit och dit. Detta varvat med skratt och skoj för ett ögonblick senare bytas ut till sura miner igen... Humörsvängningar som heter duga. Alltid när man frågar vad det är som är fel, det slutar med svaret "inget, men nu gjorde du så jag fick ont i halsen/huvudet mamma! Och nu kan jag inte gå på ena foten utan du måste bära mig/hämta mig"
Hmm, jag känner inte riktigt igen min dotter. Men detta är ju ett steg i hennes naturliga utveckling, sexårstrotsen kommer väl för alla antar jag och jag har väntat länge på hennes protester och hennes första "mini-revolt" då hon alltid annars varit så lugn och resonabel.
Och mycket mer kommer det att bli. Jag ser fram emot tonåren :-)) eller kanske inte... Jag lär nog få min dos så det räcker då jag haft det väldigt enkelt hittills :-)Yippi!!

Hennes bröder är nu 19 och 21 år och har haft sin värsta tonårsperiod redan och sin "inför-vuxen-livet-period", så det är väl dags för nästa barn nu......  All ålder har sin charm eller hur?? Själv är jag nyss fyllda 43 år och det har ju sin charm det också :-))

Lite kloka ord


~~The only "mistake" we ever really make is not listening to our own intuition......and even that is more of a learning opportunity than a mistake~~

torsdag 6 oktober 2011

Kära väninna, du kollar väl dina bröst ordentligt???


Jag stödjer cancerfonden, gör du??

Jag känner ett antal som har eller har haft cancer som både överlevt och inte gjort det. I år fick jag reda på att en kär väninna fått bröstcancer och efter många intensiva och påfrestande behandlingar så mår hon idag ganska bra trots att hon fick den värsta varianten av bröstcancer. Men hon upptäckte detta själv väldigt tidigt och detta har fått mig att börja undersöka mina egna bröst mycket bättre. Här nedan finns en länk om hur du kan göra för att undersöka dina underbara bröst lättast!
http://www.cancerfonden.se/sv/cancer/Forebygga-och-risker/Tidig-upptackt/Lar-kanna-dina-brost/

Om du har en partner så be honom hjälpa dig att känna lite extra! Jag känner numera själv efter mycket mera och oftare än vad jag gjort tidigare och jag jag ber även min partner att känna efter ibland. 

Var rädd om dig och dina bröst, jag stödjer cancerfonden, gör det du också!

Olaglig? Jag? Nä, jag var bara lite busig......

De flesta som känner mig någorlunda upplever nog mig mycket som en lugn, trevlig, social, positiv, glad och pålitlig person. Och det stämmer ju i och för sig. Men folk som känner mig väldigt väl vet att jag privat dessutom också kan vara fullständigt knäpp och lite väl spontan ibland...
Jag kan ha ganska sjuk humor och jag kan göra en massa säga och göra en massa tokiga saker främst när jag är tillsammans med vänner och familj. Men hur konstigt det än låter så tycker jag om att vara sådär halvknäpp eftersom jag tycker det är rätt kul... Min dotter säger ofta när jag gör saker "du är ju tokig mamma" och det stämmer rätt bra :-). Fast idag gör jag inga "olagliga" grejer längre....

Som partytjej på 90-talet så hade jag dille på att tex försöka sno med mig små glas hem från krogen och jag och en kompis hade olika sorts glas hemma... hmm inget bra att erkänna detta men jag kan tillägga att jag slutade med detta för många år sedan.... Något enstaka glas finns nog kvar i barskåpet tror jag...
Vi trängde oss förbi i krogkön väldigt ofta och jag lyckades planka mig in många gånger in vid entrén utan att betala. Jag var rätt busig milt sagt när jag var på det humöret och hade mycket smågrejer för mig.

Det mest olagliga och allvarliga som jag gjort är när jag var ung och bråkade med parkeringsautomaterna...  Vid den tiden var jag riktigt snål och dum när jag ställde bilen vid en parkering med en sån där mätare vid varje p-ruta, då stoppade jag i en enkrona (och fick stå en halvtimma för det) och sen tog jag en lång smal skruvmejsel och pillade in den under glaset upptill och petade fram pilen några timmar.... Detta gjorde jag några gånger tills en man såg mig och undrade vad jag höll på med.... Hualigen vad skraj jag blev för att han skulle sätta dig mig... Jag slutade med detta ögonaböj och insåg vilken idiotisk grej det var!

Andra tokigheter som jag har gjort är väl att lifta med polisbil hem från krogen istället för att ta en svarttaxi och det inte fanns några vanliga taxin i närheten... tokig idé men mycket bra idé tyckte polismannen. Jag har åkt dit för fortkörning en gång i mitten av 90-talet vilket var rätt onödigt.
Numera ligger nivån på knäppa smågrejer som att hoppa jämfota in genom dörrarna som går upp automatiskt i matbutiken när familjen är med osv... eller råka ha ner en hylla med grejer i butiken eller nåt... Eller säga en massa grodor är mera likt mig idag.. Jag har ju alltid varit klumpig liksom..

Det var en händelse för ett tag sen där min spontana och knäppa sida kom fram igen... Jag kom körande in på en trång parkering där en bil med ett yngre gäng killar av utlänsk härkomst skulle försöka tränga sig ut. Problemet var att jag hade en bil framför som stannat och det var bilar bakom också så jag kom varken framåt eller bakåt. Bilen med de yngre killarna började vifta åt mig att jag skulle flytta på mig då dom ansåg att jag stod i vägen för dom istället för att de skulle få vänta. De gapade och viftade inne i sin bil och vad gjorde jag då... Jo, utan att överhuvudtaget tänka mig för så råkade jag lipa åt dom.... ehh.. oj, nu blir de väl jättearga tänkte jag. Döm om min förvåning, föraren blev först jättearg men när hans kompisar vred sig av skratt så kunde han inte heller hålla sig, och inte jag heller för den delen... De väntade sen lugnt och kom ut från parkering till slut...  Men varför skulle jag just lipa? Ja jag säger då det, typiskt mig att göra en sån sak.... Men sån är jag, spontan och lite knäpp!

onsdag 5 oktober 2011

Trevlig födelsedag med nära och kära

Jag älskar rosor! Men jag älskar alla blommor och blir alltid precis lika glad för alla sorts blommor som jag får. Rosor har oftast ett kort liv i vas och jag njuter varje dag att se dessa, jag njuter av doften, formen och färgen.
Idag fick jag röda rosor av sambon och dottern på min födelsedag. Dottern sa, det är rosor mamma, som du tycker om! Jag tycker också så mycket om rosor, mamma, de är så fina och luktar gott!

Jag fick många blommor idag! Tycker det är så roligt att få dessa och jag njuter av att ha dem omkring mig! Ikväll besökte min mamma, min syster med sambo, systerdotter och hennes nyfödda son samt T´s bror med familj mig och fikade och grattade mig! Det var så trevligt! Vi träffas alltför sällan och då gäller det att ta vara på dessa stunder! Tack för ikväll kära familj!

tisdag 4 oktober 2011

Underbar dag! Inspirationen flödar just nu!

Idag har det varit en riktigt bra dag, en härlig höstdag dessutom. Trots dåligt med sömn med klarvaken dotter inatt så började dagen bra. Jobbade på en stund, sen iväg till Älvsjö och besökte Eget Företag-mässan. Lagom med folk och roligt men jag stannade bara en stund för att sedan åka hem och jobba vidare. Hämtade dottern med kompis från skolan tidigt i eftermiddags, hem och bakade kanelbullar. Efter en tidig middag så kände jag så starkt för en promenad, jag riktigt längtade ut! Under tiden som jag med kort varsel försökte ragga promenadsällskap så blev det kolsvart här ute på landet, så jag tog moppen in till centrum och började promenaden därifrån då det är belyst.

Jag känner mig glad och positiv och det är en del trådar ute jobbmässigt som kan komma att bli något väldigt bra! En tillfällighet och "ett ryck" från min ibland väldigt spontana sida, som för övrigt kan avvika helt från mitt vanliga tankemönster :-) gör att jag just nu känner både glädje, förhoppning, inspiration och skräckblandad förtjusning med påföljd att jag tänker att "jag är verkligen inte riktigt klok"! MEN denna spontanitet och känsla har jag ju haft flera gånger förut i livet och med facit i hand, såhär efteråt, så har ändå dessa tillfällen/möjligheter/utmaningar slutat med att jag utvecklats och växt som människa rätt mycket! Men att våga göra något som man egentligen tror att man inte klarar av är en väldigt häftig känsla. Ju fler grejer jag gör ju starkare blir min övertygelse om att jag klarar av sååå mycket mycket mer än vad jag någonsin har trott. Vid tveksamma situationer så ställer jag mig ofta frågan "varför tvekar du Helen? Vad är du rädd för? Vad händer om du provar? Om du har klarat av den där grejen så klarar du av det här nu" Provar jag inte så vet jag ju inte om jag fixar det eller ej... Den enda som sätter hindren är ju jag själv. Bestämmer jag mig för att jag inte klarar en viss sak... ja, då gör jag ju inte det heller. Bestämmer jag mig för att ge det ett försök och kanske sätter mål eller delmål för "moroten" så kan jag ju mycket väl lyckas! Ibland lyckas man och ibland inte, och det är helt okey att göra det! För varje misslyckande så är jag ju ett steg närmare att lyckas!

Så jag har återigen bestämt mig för att testa ett par nya vägar i livet för jag vill veta om jag kan lyckas med detta. Enda sättet att få reda på det är att följa sitt hjärta. Jag gör det, gör det du också!




måndag 3 oktober 2011

RECEPT på färska rödbetor

Börja med att lägga ruccola-sallad på en tallrik, varva nykokta färska rödbeter, skalade och skivade med grillade/smörstekta halloumiostskivor. Rosta lite solrosfrön i stekpannan och lägg ovanpå rödbetor och ost, ringla olivolja över. Jättegott som tex förrätt!

Sista sommarkvällen för i år


I lördags kväll var vi nere vid vår strand och grillade tillsammans med några grannar. Antagligen var det den sista ljuvliga sommarlika kvällen för i år. Solen värmde och sjön låg alldeles spegelblank. Vi njöt för fullt av solen och värmen och åt grillat kött och värmde foliepaket med potatis och lök i och drack gott vin till detta.

Det var en vacker solnedgång och det märktes snabbt när solen försvann att det faktiskt är höst för det vart råkallt och det var bara att klä på sig tjocktröja och sätta sig närmare brasan.
Vår trötta familj höll inte ut så länge, vi knallade upp till huset runt nio, halvtiotiden och vi konstaterade att det varit en helt underbar kväll tillsammans med våra grannar. Det är sällan som man upplever en sådan sommarkväll inne i oktober.